VİDEO: Gözünüzü kırpıyorsunuz ve her şey değişiyor. On beş yaşındaki La Putyka, Anı çağırıyor

HadessTruck

Global Mod
Global Mod
Bu yıl popüler yeni sirk topluluğu Cirk la Putyka on beşinci yıldönümünü kutluyor. Bu on beş yılda yüz kereden fazla acı verdi. Ama hala bilginin ve devam etme arzusunun olması çok güzel. Grubun kurucusu ve lideri Rosa Novk Jr., iDNES.tv'ye, dibe inmenin iyi olduğunu, çünkü arka girişin çok daha coşkulu olduğunu söyledi.


Cirk La Putyka, değişen yıldönümü çerçevesinde ilk kez yeni Okamik'i hazırlıyor. Aynı zamanda Azyl78, Prag'ın Vstavit ile Stromovky arasındaki küçük bir şubesi olan ve bu yıl onay ile açılacak olan küçük bir şube olarak bu yıl faaliyete geçecek.


Okamiku'nun yaratıcıları (Finli bir yönetmen ve Maksim Komaro grubunun uzun süredir işbirlikçisi ve Finli grup Circo Aereo'nun bir sanatçısı tarafından yönetilen) şimdiye kadar görülmemiş müritler vaat ediyor. Seyirciler hava akrobasisinin, dinamik yer akrobasisinin, gündelik nesnelerin şaşırtıcı şekilde ele alınmasının, cam basamaklarda yürümenin, teeterboard'un, trambolinde atlamanın ve biraz sihir ve görsel tiyatronun tadını çıkarabilirler.


Amacım on beş yıllık tarihin tamamını göz açıp kapayıncaya kadar bu ana sığdırmak. Akşam boyunca ücretsiz bir şekilde tüm etkinlik tanıtılacak. Öte yandan Komaro, “Öte yandan orada burada ilk olacak tamamen yeni bir maden yaratacağım” diyor.


Bir grubun da yer alacağı yeni parça, yaz sezonunun son yıllarında Cirk La Putyka'nın ilgisini çeken büyük proje “Cesty”nin devamı niteliğinde. Göz kırpıyorsun ve bir anda değişiyorsun. Sanki bir perde aralanmış ve önüme bir fantezi ve hayal dünyası açılmıştı. Saniyenin çok küçük bir bölümünde gözlerinizi açıyorsunuz ve o anda kavrayabildiğinizden çok daha fazlasını görüyorsunuz, tıpkı galanın adını açıklayan reisr gibi. Bu an Asylum78'de 2 ile 25 Mayıs arasında her gün mevcut olacak.