Vadeli Hesap Nedir?

Adanali

Member
Vadeli Hesap Nedir?
Günümüzde insanlar ellerindeki paranın enflasyon karşısında erimemesi için birçok farklı yola başvuruyorlar. Döviz, emtia, katılım fonları, kripto paralar ve hisse senetleri derken neye yatırım yapılacağı konusunda karışıklıklar oluşuyor. Bu nedenle de yatırımdan uzaklaşıp nakitte kalmayı tercih edebiliyorlar. İşte tam da bu nokta da bir çözüm daha var: Vadeli mevduat hesabı.

Vadeli mevduat hesabı; ana paranızı koruyarak belirlenen periyotlar için faiz getirisi sağlayan belirlenen süre uzadıkça ve ana para miktarı arttıkça kazancın artacağı bir banka hesabıdır. Sizin seçeceğiniz periyot göz önüne alınarak; 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık veya 1 yıllık gibi süre zarflarında ana paranız değer kazanarak yine sizin belirleyeceğiniz düzene göre ister tekrar vadeli mevduat hesabına aktarılarak ana para miktarının artırılması yolunda kullanılır ya da isterseniz faiz ödemeleriniz vadesiz mevduat hesabınıza aktarılarak vadeli mevduat hesabınızın faizinden elde ettiğiniz kazancı kullanabilirsiniz.

Dilerseniz vadeli hesabınızı kolayca açabilirsiniz. Vadeli hesap açmak için bir banka müşterisi olmalı yahut müşterisin olmadığınız bankanın şubesini ziyaret etmeniz gerekir.