Upi: G20 ülkelerinden gelen gezginler ödemeler için UPI kullanabilir: RBI

MyHoca

New member


Rezerv Bankası, seçilen havaalanlarına gelen G20 ülkelerinden gelen yolcuların popüler olanı kullanmasına izin verdi. UPI ülkede ödeme yapmak için. RBI daha sonra genişletmeyi planlıyor Birleşik ödeme arayüzü Tüm ülkelerden gelen yolcular için (UPI) tesisi. UPI, birden çok banka hesabını tek bir mobil uygulamada birleştiren, çeşitli bankacılık işlevlerini, sorunsuz fon yönlendirmeyi ve ticari ödemeleri tek bir başlıkta birleştiren bir sistemdir.
RBI Valisi, “UPI, Hindistan’da dijital perakende ödemeler için son derece popüler hale geldi. Şimdi, Hindistan’a gelen tüm yolcuların ülkedeyken ticari ödemeleri (P2M) için UPI kullanmalarına izin verilmesi önerildi” dedi. Shaktikanta Das.

Pilot G20 ülkeleri ile başlıyor
Tesis başlangıçta seçilen uluslararası havalimanlarına gelen G20 ülkelerinden yolcuları kapsayacak şekilde genişletilecektir. Vali, tesisin belirli uluslararası havalimanlarından başlayarak ülkedeki tüm giriş noktalarında etkinleştirileceğini söyledi. “Birleşik Ödemeler Arayüzü (UPI), Hindistan’da elektronik perakende ödemeler için her yerde bulunan bir ödeme aracı haline geldi. Yakın zamanda, NRE/NRO hesaplarına bağlı uluslararası cep telefonu numaralarına sahip yerleşik olmayan Hintlilere UPI erişimi sağlamak için bir geliştirme yapılmıştır. RBI yaptığı açıklamada, artık Hindistan’a gelen tüm yolcuların ülkedeyken ticari ödemeleri (P2M) için UPI’ye erişebilmeleri öneriliyor.” dedi.
Vali ayrıca, Merkez Bankası’nın QR koduna dayalı bir pilot proje başlatacağını duyurdu. Jetonlu (QCVM) 12 şehirde.

G20 nedir
G20 veya 20 Grubu, dünyanın önde gelen gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerinin hükümetler arası bir forumudur. Hindistan, 1 Aralık 2022’den 30 Kasım 2023’e kadar bir yıl süreyle G20’nin başkanlığını üstlenmiştir. Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Cumhuriyet’ten oluşmaktadır. Kore, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Türkiye, İngiltere, ABD ve Avrupa Birliği (AB).