Upendra Kushwaha | Patna Haberleri

BaDe

New member
PATNA: Hoşnutsuz JD(U) lideri Upendra Kuşvaha Çarşamba günü partinin fiili lideri olarak “düzenli bir parti çalışanı” olarak görev yapmaktan mutlu olduğunu söyledi ve CM Nitish Kumar’a, CM yardımcısı Tejashwi Prasad Yadav’ı lideri olarak terfi ettirmek için RJD ile herhangi bir anlaşma olmadığını açıkça belirtti. 2025 seçimleri öncesinde Bihar’daki büyük ittifak.
Medya sorularını yanıtlayan Kushwaha şunları söyledi: “Müttefik RJD’nin liderleri, eyaletteki 2025 seçimleri öncesinde bayrağı Tejashwi’ye devretmek için JD(U) ile bir ‘anlaşma’ olduğunu defalarca iddia etmişti. Anlaşma yoksa, CM net bir şekilde anlaşma olmadığını söylemeli ve o (Nitish) 2025 seçimleri öncesinde büyük ittifakın lideri olarak Tejashwi’nin adını öne sürmeyecektir.”

‘Anlaşma’nın Tejashwi’nin eyaletin bir sonraki başbakanı olmasını içerip içermediği sorusuna Kushwaha, ‘Müttefik RJD’nin liderleri defalarca böyle bir anlaşmayı tartıştılar. Ancak CM’den defalarca RJD ile sözde anlaşmayı sonlandırmasını ve Tejashwi yerine “JD(U)’daki herkesi” büyük ittifakın lideri yapmasını talep ediyorum.

Eski Birlik bakanı da JD(U)’yu güçlendirmek istediğini söyledi.
“Fakat partiyi daha güçlü kılmak için en gerekli unsur, bir JD(U) liderinin adının ya ‘Lav-Kush Samaj’dan (Kurmi ve Kushwaha kastlarından insanlar) ya da aşırı geri kastlardan (EBC’ler) olması. Gelecekteki lider. Olmazsa, JD(U) güçlenmeyecek ve parti mahvolacak”.

Bihar: Nitish Kumar, Upendra Kushwaha'ya karşılık verdi, 'Umurumuzda değil' diyor


Bihar: Nitish Kumar, Upendra Kushwaha’ya karşılık verdi, ‘Umurumuzda değil’ diyor


Kushwaha ayrıca, “Bazı insanların Upendra Kushwaha’nın yüzüyle ilgili bir sorunu olabilir. Kushwaha’nın yüzünü beğenmediysen, onu bırak. Ancak JD(U) sözde anlaşmayı sürdürmemeli ve 2025 seçimleri öncesinde parti liderinin adını lider olarak önermemeli.”
Nitish’in “siyasi varisi” olma umuduyla 2021’de sekiz yıllık RLSP’sini JD(U) ile birleştiren Kushwaha, JD(U)’nun fiili liderinin Tejashwi’nin sona ereceğini açıkça açıklamasından bu yana parti liderliğine somurtuyor. 2025 seçimleri öncesinde eyaletteki önde gelen yedi partinin büyük ittifakı.
Geçen yıl 13 Aralık’ta Büyük İttifak’ın yedi partisinin milletvekillerinin ortak toplantısında Nitish, kategorik olarak RJD lideri ve yardımcısı Tejashwi Prasad Yadav’ın Bihar’daki 2025 meclis anketlerinde Büyük İttifak’a (GA) liderlik edeceğini söylemişti.