Trump'ın Truth Social'ı borsayı kasıp kavurdu. Uzmanlar, fiyatın mantığa aykırı olduğunu söylüyor

MyHoca

New member
TMTG, halka açık Digital World Acquisition şirketi ile birleşerek borsaya girdi.


Reuters'in bildirdiğine göre, TMTG'nin hisse fiyatı 72 doların üzerine çıkarak şirketin piyasa değerini 9,84 milyar dolara (K229 milyar) getirdi. Daha sonra fiyat 70 doların altına düşmek yerine 79 doların üzerine çıktı. Trump, kendisine göre değeri yaklaşık 5,7 milyar dolar olan şirketin yüzde 60'ına sahip.


Pazartesi günü TMTG, sendikanın ölümünün duyurulmasının üzerinden iki yıldan fazla bir süre geçtikten sonra Digital World şirketi ile birleşmesini tamamladı. Dijital Dünya, SPAC'lardan, yani satın almalarda uzmanlaşmış şirketlerden biriydi. Bu şirketlerin ticari faaliyetleri yoktur ve amaçları yatırım fırsatları aramaktır. Ve uygun bir şirket buluyorlar, bir hayalle bağlantı kuruyorlar ve böylece onu minimum yatırımla ve uzun bir onay süreci olmadan halka açık piyasaya sürüyorlar. TMTG artık Nasdaq pazarında DJT sembolü altında işlem gören Dijital Dünya'nın yerini aldı.


Dijital Dünya etkinliğinin fiyatı bu yıl TTMTG ile beşinci ses etkinliğine kadar iki katına çıkmadı. Beşinci anketin ardından fiyat yüzde 14 düştü, ancak Pazartesi günü hisseler yeniden yüzde 35 arttı.


TMTG geçen yılın ilk dokuz ayında 10,6 milyon dolar zarar ederken, 2022'de 23,2 milyon dolar zarar bildirdi. Truth Social ile sosyal ağı Kasım 2022'de açıldı ancak kullanıcı sayısı henüz açıklanmadı. Araştırma şirketi Benzerweb, Truth Social'ın Norveç'te halihazırda yaklaşık beş milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu tahmin ediyor. Bu özellikle benim için geçerli, iki milyar kullanıcısı olan TikTok ve üç milyar kullanıcısı olan Facebook için değil. Ama bu sen ve Norveç'te en az iki milyondan fazla kullanıcısı olan Gettr ile ilgili değil.


Yatırımcılar için riskler



Digital World şirketinin düzenleyiciye sunduğu belgeye göre yatırımcılar açısından bir takım riskler taşıyacak. Bunlardan biri, Trump'ın ilk olarak kendi adına oy kullanmak zorunda kalacak olması ve bu her zaman tüm hisseler adına olmayabilir. Yeni sosyal medya platformu o kadar uykusuz ki, yakın gelecekte TMTG'nin ortadan kalkmasını bekliyor. Beyaz Saray'a dönmeye çalışan Trump artık seçmenlere ulaşmak için ana platform olarak Truth Social'ı kullanacak.


Şirketler, birleşme anlaşmasını Haziran 2021'de duyurdu. O zamandan bu yana işlemde bir dizi aksaklık ve gecikme yaşandı. Dijital Dünya böylece ABD Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yürütülen soruşturmaların hedefi haline geldi. SEC'e göre şirket, belgelerde yanlışlıkla TMTG'nin devralınması için bir plan hazırladığını belirterek yatırımcıları yanılttı ve ilk tekliften önce satın alma talebinde bulundu. Geçtiğimiz yıl Dijital Dünya, Takas Komisyonu ile 18 milyon dolar karşılığında anlaştı.


Fena değil aslında



Tuttle Capital Management'ın genel müdürü Matthew Tuttle, CNN'e Trump'ın hisselerinin muhtemelen 9 milyar dolar değerinde olmadığını söyledi. Aslında fena değil, diye ekledi. Ancak yatırımcılara Trump medyasıyla uğraşırken çok dikkatli olmalarını tavsiye etti.


Uzak dur ondan, ekl. Ödüllerle ilgili endişelerin yanı sıra Trump Media ile ilgili başka riskler de var. Örneğin bu şirketin geleceği, bir kişinin geleceği ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır. Kilit adam riski var çünkü Donald Trump yönetim kurulu başkanı, ana hissedar ve en popüler kullanıcı. Renaissance Capital'ın baş stratejisti Matthew Kennedy, onun yalnız bir avcı ve 77 yaşında olduğunu ekledi.


Ve sadece bu da değil, Trump birçok eşzamanlı davada cezai suçlamalarla karşı karşıya kaldı, kendisi birçok davanın konusu; bu davaların kapsamı ve kapsamı, Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı ve bu pozisyonun mevcut adayı için eşi benzeri görülmemiş bir durum. CNN, Başkan Trump'ın reddettiği bir veya daha fazla kadın hakları davasının olumsuz sonucunun, TMTG ve onun Truth Social platformu üzerinde olumsuz etki yaratabileceği sonucuna vardı.