Olimpiyatlardaki siber uzmanlar tetikte, milyarlarca hacker saldırısı bekleniyor

MyHoca

New member
Hiç kimse %100 hazırmış gibi davranamaz. Cisco'dan Eric Greffier, Bloomberg'e, en iyi durumda yüzde 99'a hazırlıklı olduğunuzu, yüzde bir durumunda ise dikkatli olmanız ve olası boşlukları belirlemeniz gerektiğini söyledi.


Eviden uzmanlarına göre her saniye yüzlerce güvenlik olayı yaşanıyor. Güvenlik uzmanı Tom Hlavsa'ya göre, covid salgınının ilerlemesiyle birlikte oyunların organizasyonu çevrimiçi ortama taşındı ve bu da kendisine göre siber güvenlik risklerini temsil eden ana gruplara zarar verdi.


Ona göre birinci sınıf siber suçlular, veri hırsızlığı veya gasp yoluyla fonlara erişmenin bir yolunu arayanlar. Dal, stty'nin sponsor olduğu gruplardır. Onların itici gücü jeopolitik gündemin kendisidir.


Son olarak, küresel bir sorunu veya belirli bir nedeni görünür kılmaya çalışan hacktivistler var. Tüm bu siber tehditler, normal standartlardan sapan Olimpiyat BT sistemlerini temsil ediyor.


Kapsamlı hazırlıklar yapıldı



Fransız siber güvenlik kurumu ANSSI, yaz oyunlarının işleyişinden sorumlu 500 şirket, kuruluş ve kurumu listeledi ve siber güvenlikteki olası eksikliklerin çözümü için onlarla işbirliği yaptı.


ANSSI basın açıklamasına göre bunlardan beşi yerel öz yönetim, su yönetimi ve enerji ve ulaştırma sektörlerini kapsıyor; burada bir başarısızlık bir veya daha fazla ülkeyi etkileyebilir. Ajans böylece şirkete bağlı 630 çalışandan oluşan çalışma grubunu değiştirdi.


ANSSI çalışanları bu nedenle Amerikan Siber ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) çalışanlarıyla işbirliği yapıyor. Ajansın basın açıklamasına göre, tehditlere ilişkin bilgi paylaşılacak ve her iki ülke ekonomisinin kritik sektörleriyle iş birliği yapılacak.




Fransız şirketi NANO Corp'un genel editörü, en önemli gümrüklerin korunacağını biliyorum dedi. Otel ve restoran gibi yumuşak görevler konusunda şüphelerin olduğunu da sözlerine ekledi.


Olimpiyatlar sırasındaki hacker akışları da bir istisna değildir. Örneğin, 2018 yılında Jin Kore'nin Pyeongchang kentinde düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni sırasında bilgisayar korsanları, organizatörün sunucularına saldırdı. Olay, diğer şeylerin yanı sıra internetteki arızalar ve resmi Olimpiyat web sitesinin işlememesiyle de ortaya çıktı. Birçok kişi tören için biletlerini bastıramadı. Amerika Birleşik Devletleri daha sonra akıştan Rus boşanmalarını sorumlu tuttu.