Kieran Culkin'in Oscar'da bir şansı var

HadessTruck

Global Mod
Global Mod
Benji Kaplan'ın Real Pain filmindeki rolü, Kieran Culkin'in ilk ana rolüdür, çünkü ödül kazanan serisinin aktörlerinden biri olduğu için Power for Power. Temel Benji, kuzeni David ve atalarının ayak izlerini hoş olmayan gerçekler ve zorlu sorularla arayan diğerleriyle yüzleşir. Bununla birlikte, onları temel olarak kendi travmasını ve ağrısını yansıtan parlak bir mizahla bırakır.

Kieran Culkin, kariyerine evde ve ailenin başında tek başına filmlerde performans göstererek başladı. Aynı zamanda Mošťárna'nın kuralları ve kalbimin müziğinde genç aktörler topluluğunun bir parçasıydı. Ancak, ayrıcalıklı kökenine direnecek bir gencin oynadığı 2002'den itibaren Igby filmindeki ana rol. Son yıllarda, en büyük dikkat, Power for Power Series tarafından çekildi.

Film ve televizyona ek olarak, tiyatroya da odaklanıyor. 2003 yılında Lonergan's Game'in orijinal tanıtımında sahne aldı. Bu yıl David Mameta'nın yenilenen bir üretiminde Broadway'e dönüyor.

Senaryoya bu kadar hitap eden ve Benji'nin karakterini anlamanıza izin verdi?
Senaryoyu okuduğumda, onunla yüksek sesle güldüm, ki bu çok sık olmaz. Senaryo bir baş ve topuk vardı ve güzel yazılmıştı. Adamı iyi anlayabileceğimi düşündüm, bu harikaydı. Sonra aniden çok spontane olabilir ve nefesimi kesti.

Filmde merkezi “OSS'nin kıçında” rolünü oynayacağınızı biliyor muydunuz?
Can sıkıcı olmaya ya da bir şeyin onu rahatsız ettiği izlenimini vermeye çalışmadım. Bir karakter oynadığınızda, sadece onun kötü niteliklerini görmezsiniz, bunu sizin bakış açınızdan yapıyorsunuz, bu yüzden davranışları her zaman benim için mantıklı geldi. Belki filmdeki rehberimize girip ona önemsiz tavsiyelerde bulunduğumda ya da diğer karakterler benden utandığında, benim için mantıklı geliyor … ama o zaman ilk olarak filmi gördüm ve Benji'yi ekranda gördüm: “Bu gerçekten bir tuzak, onu tokatlamak için yapıştırın!”

Benji gibi gerçek hayatta olmak ister misiniz?
Belki bu çatışmada? Ama hiç yüzleşmekten korkmuyorum. Belki Benji kadar basit değilim, ama buna benzeriz.

Sizinle de oynayan ve performansınızı değerlendiren yönetmenle iş neydi? (Jesse Eisenberg, David'in temsilcisi, ed.)?
Jesse'nin harika bir aktör olduğunu biliyordum. Ve kendimi ikna ettiğim gibi, o harika bir senarist. Senaryounu okudum ve ilk filmini izledim. Bu yüzden bunu yaptığını gördüm. Ama bunu aktörlerle nasıl yapacağını bilmiyordum. Ama onu tanıyıp birlikte çalışmaya başlar başlamaz, “Evet, bu tam olarak David ve Benji” diye düşündüm.

Yani gerçekten komplikasyon yok mu?
Ama evet. Birini izlemeye ve oynamaya alışmak zordu ve hemen sonra birisi yüzünüze bakacak ve kesinlikle daha iyi baştan çıkaracağınızı söyleyecekti. Ona “Hey, izin vereyim, senin için birkaç notum da var, ne izin veriyorsun?” Ama sonra yönetmenin benimle konuştuğunu fark ettim, bu yüzden “Evet, Tanrım, sözleri kalbime götürüyorum” diye cevap verdim. Ve bunun IO kesimine karar verdiğini fark etmelisiniz, bu yüzden her zaman kıçına tırmanmak zorunda kaldım.

AO Polonya'nın tarihi hakkında bu filmi öğrendiniz mi?
Dürüst olmak gerekirse, bunu karakterim Benji gibi yaptım. Bunun için hazır değildim ve o değildi. Her gün çalıştık ve ücretsiz günlerim boyunca yeni yerlere taşındık, bu yüzden oturmak ve tarih tartışmak için zamanımız yoktu, ama hepsi yine de bize batırıldı. Majdanek toplama kampında çekildiğimizde, odadan kameraların hazırlandığı odaya taşındık ve mümkün olduğunca mevcut ve empatik olmaya çalıştım. Bana öyle geliyor ki, böyle bir yerde çekim yapmanın en saygılı yolu. Onu kamerada gösterin ve yerin insanları nasıl etkileyebileceğini gösterin.

Hangi sahneyi çekmeye başladın?
Hepimiz otel restoranında masada oturup kendimizi tanıtmak gibi. Bu sayede birbirimizi tanımak için neredeyse testlere ihtiyacımız yoktu. Önce birlikte akşam yemeğine gittik ve tıpkı bir grup turist gibi çalışmaya başladık.

Birçok kişi serinin güç için mücadelesini hatırlıyor. Çok doğaçlama yaptın mı, nasıl?
Herkes çok doğaçlama yaptığımızı düşünüyor, elbette iltifat olarak aldık, ama hepsi iyi ve ayrıntılı olarak yazılmıştı. Bizim için, kopyalarımızın gerçekten doğal olduğu övgü. Ancak senaryo son ana kadar değiştirildiği doğrudur, çünkü çekimden hemen önce yeni fikirlere saldırdık.

Böyle başarılı bir diziden sonra başka bir şeye izin vermekten korktunuz mu?
Evet, çünkü dizi sayesinde çalışma şeklimizi tamamen değiştirdim. Daha önce her zaman mükemmel bir şekilde hazırlanmıştım. Rolümü ezbere biliyordum ve senaryoyu belki elli kez okudum. Ancak güç mücadelesi, ilk önce beni korkutan yeni bir yaklaşım gerektiriyordu. Ama korktuğum ve alışmakta olduğum anda, ona aşık oldum ve gerçekten özgür hissettim. İtiraf etmeliyim ki eski piste geri dönemediğimden korktum, ama Jess Eisenberg ile sadece bir iki gün ve hemen ritmin ne olduğunu öğrendik.