Hükümet, 7.432 elektrikli araç hızlı şarj istasyonu kurmak için 800 Rs tutarında yaptırım uyguladı.

Tarihine

Global Mod
Global Mod


Yeni Delhi – De Ağır Sanayi Bakanlığı Salı günü, FAME Hindistan Programı Faz II kapsamında 800 Rs’lik bir crore, ülke genelinde 7.432 halka açık hızlı şarj EV istasyonu kurmak için üç PSU petrol pazarlama şirketine (OMC) yaptırım uygulandığını söyledi. Miktar, FAME Planı Faz II kapsamında onaylanmıştır.
Bakanlık, yukarı akış altyapısının kurulumu ve devreye alınması için ilk taksit olarak 560 Rupi veya toplam miktarın yüzde 70’ini üç OMC’ye – Indian Oil (IOCL), Bharat Petroleum (BPCL) ve Hindustan Petroleum (HPCL) – serbest bıraktı. ülkedeki ilgili satış noktalarında halka açık EV şarj istasyonlarının şarj ekipmanı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, kurulumun Mart 2024’e kadar tamamlanması bekleniyor.
Şu anda ülke genelinde 6.586 şarj istasyonu bulunuyor.
Açıklamada, “7.432 yeni halka açık şarj istasyonunun eklenmesi, elektrikli araç şarj ekosistemi için büyük bir destek olacak” dedi ve şarj kapasitesinin elektrikli iki tekerlekli, dört tekerlekli, hafif ticari araçları şarj etmek için kullanılacağını da sözlerine ekledi. minibüsler.


MG Comet EV, Hindistan’da Test Edilirken Yakalandı: Bu Düşük Maliyetli Akıllı Elektrikli Arabanın Ayrıntıları | TOI Otomatik


Mahendra Nath Pandeyağır sanayi bakanı, hareketin Hindistan’ın elektrikli araç ekosistemini artıracağını ve daha fazla insanı daha temiz ulaşım modlarına geçmeye teşvik edeceğini söyledi.
Ayrıca hükümetin, Başbakan Narendra Modi’nin Net Sıfır misyonuna doğru ilerleyerek sürdürülebilir yeşil ulaşım çözümlerini teşvik etmeye ve ülkenin karbon emisyonlarını azaltmaya kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.
Bakan ayrıca, hareketin Hindistan’da halkın daha erişilebilir olduğu sağlam bir şarj altyapısı ağı oluşturacağını söyledi.