Çek Cumhuriyeti'nde elektrikli arabalar kullanılmıyor. Anket, içten yanmalı motorların satışları yönlendirdiğini söylüyor

MyHoca

New member
AB ülkelerinde trafik alışkanlıklarının ekolojik yönü ortalama yüzde 24 oranında dikkate alınırken, ekoloji alanında herhangi bir karanlık söz konusu değil.


Ekolojik açıdan bakıldığında bunların yalnızca yüzde dokuzu ulaşım alışkanlıklarındaki değişime katkıda bulundu; Luk Soural'a göre iş dünyası ve ekonomilerden Luk Soural'a göre bu oran diğer AB ülkelerine göre iki buçuk kat ve Fransa veya İspanya'ya göre dörtte bir daha az. Mobilite Barometresi 2024 anketini yürüten Europ Assistance'ın pazarlama editörü.


Hanelerin dörtte birinin arabası var. Çoğu içten yanmalı motora sahip arabalardır. Soural, faktörlerden birinin ekolojik taşımacılığın faydaları ve geleneksel taşımacılığın çevre üzerinde nasıl bir etkisi olduğu hakkında bilgi eksikliği olduğunu söylüyorum.


Bu da elektrikli otomobilin gecikmesine yansıyacak. Ankete göre Çek hanelerinin yalnızca yüzde 17'si bunu düşünüyor. Soural, diğer ülkelerde bu anlamın genellikle iki uçlu olduğuna dikkat çekiyor.


Örneğin Polonya'da hanelerin yüzde 37'si, Portekiz'de ise yüzde 35'i elektrikli araba almayı düşünüyor. Ancak bu ülkelerde, siz de dahil olmak üzere, elektrikli otomobilin potansiyel alıcıları devlet desteğine sahiptir. Ayrıca daha sıcak bir iklime ve daha uzun güneş ışığına sahiptirler.


Bu, fotovoltaiklerin ve daha ucuz şarjlı köpek duvar kutularının kullanımı için çok uygun koşullar yaratır. Soural, şarj istasyonlarından şarj ve şarjın elektrikli otomobil satın almayı motive eden bir diğer olumlu faktör olduğunu söyledi.


Dolayısıyla Çek Cumhuriyeti yüzde 29 olan Avrupa ortalamasının bile gerisinde güçlü bir desteğe sahip değil. Ancak bu sadece ekolojik bir anlaşma değil. Elektrikli arabalar genellikle bakım ve yatırım açısından klasik içten yanmalı motorlu araçlara göre daha pahalıdır. Ancak uzun yolculuklar ve benzin istasyonlarının teriyle ilgili endişeler de var.


Elektrikli araçların olmadan çalışamayacağı şarj istasyonlarının altyapısı, düşen ülkelere karşı kapasite açısından sınırlı. Luk Soural, bu nedenle şarj istasyonuna giderken şarj edilecek bir yer konusunda genel bir korku olduğunu ve aynı zamanda yetersiz şarj hızı korkusunun da mevcut olduğunu açıklıyor. Ancak bu tutumlar ve nedenleri gelecekte incelenecektir. Örneğin, hâlâ yatırıma yük olan miktar artacak ancak şarj istasyonlarının teriyle ilgili endişeler giderek azalacak.


Elektrikli otomobil almayı düşünenler arasında gecikmenin nedenleri arasında hem düşük maliyet (yüzde 43) hem de çevresel değişim (yüzde 39) yer alıyor. Şehirlerde yaşayan ve çocuksuz ilişkiler yaşayan, ulaşım için düşük bütçeli genç erkekler arasında talep iyice yerleşmiş durumda.


Bu yüzden şarkı söylüyorsunuz ve muhtemelen uzun süre içten yanmalı motorlu arabalar var olacak. Onlara göre yüzde 95'i karanlıkta. Bu arabaların ikinci el olarak kiralanması daha da zordur. B2C Europ Assistance'ın başkanı Tom Chaloupka, ilk kullandıkları arabanın Çek katılımcıların yüzde 62'si tarafından ikinci el olarak paylaşıldığını, bu rakamın diğer AB ülkelerindeki ortalamanın dörtte bir altında olduğunu söyledi.


Benzinli yanmalı motora sahip arabalar Esk'te en popüler olanlardır. Örneğin Portekiz'de dizel araçlar hakimdir. Elektrikli arabalar daha sonra İtalya ve Belçika'da yaygınlaşacak.