Başarılı bir dişçi “Çek tarihi basıldı” satıyor, madeni paralar şimdiden 155 milyona ulaştı

MyHoca

New member
Lka Vclav Bruna, Kelt zamanlarından ilk Slovak Cumhuriyeti zamanına kadar Çek ve Moravya kökenli madeni paralara odaklanarak yarım yüzyıl boyunca madeni para ve madalyalardan oluşan bir koleksiyon oluşturdu. Koleksiyonda Kelt hahamlarının yanı sıra, benzer 16. ve 18. yüzyıllara ait Çek ve Moravya darphanelerinden Stedovka ve Habsburg madeni paralarına benzer madeni paralar da yer alıyor.


Bruno, bu koleksiyonun kendi açısından ulusumuzun erken dönem biyografisi olduğunu söyledi. Açık artırmadaki koleksiyonun değerinin, satın alma fiyatı dahil 120 milyon kron olmasını bekliyordu.


Sonuç olarak Bruno'nun evi havaya uçtu, koleksiyonun yarısı olmasa da, daha değerli olanları alsam bile bana satıldı. Mandarin Oriental Hotel Prag'da düzenlenen beş yüz müzayedede 444 ürün satın alındı ve Pazar günkü çevrimiçi müzayedede 613 ürün yer alacak. Genel sonuçları bittikten sonra yayınlayacağım.


Bruna 1950 yılında Pardubice'de doğdu. Hradec Krlov Tıp Fakültesi'nde diş hekimliği okudu. Slovakya'da askeri eğitimini tamamladıktan sonra komünist rejim onu isyana teşvik suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.


Avusturya'ya göç ettikten sonra orada başarılı bir diş muayenehanesi kurdu. 1989 devriminden sonra kendisini ilk olarak Orlickostek'teki Zmrsko'daki aile mülküne ve at yetiştiriciliğine adadı ve Velk Pardubick, atı Perun'un sahibi oldu. 1990'lı yıllarda Bruna, Esko Krumlov bölgesindeki Dolnm Dvoiti'de bir diş kliniği kurdu.



Büyük Pardubick'te şövalye olan Perun atının bronz heykeliyle Lka Vclav Bruna. (26 Nisan 2024)