2024 Ford Explorer EV, devasa 14,6 inç dokunmatik ekranla Avrupa’da tanıtıldı

Tarihine

Global Mod
Global Mod
Ford, merakla beklenen 2024 Explorer EV’yi Avrupa pazarında tanıttı. Göre CBG Platform, Ford Explorer, Volkswagen ile ortaklaşa üretilen orta boy bir elektrikli SUV. Avrupa spesifikasyonu Ford Explorer EV üreticinin Köln, Almanya’daki EV merkezinde üretilecek.
Boyutlar açısından, yaklaşmakta olan Explorer EV, Volkswagen ID4’e kıyasla daha küçük olacak. Ford’un elektrikli SUV’si, temellerini ID4 ile paylaşıyor ve düz bir tavana, sağlam duruşa ve kare profile sahip. Tasarım açısından, Ford Explorer EV, ters DRL’ler, kalın tekerlek desenleri ve büyük bir logo ile L şeklinde LED farlara sahiptir.

Ford Explorer EV


Ford Explorer EV


Yan profilde daha da ilerleyince, iki renkli işlenmiş alaşım jantlar, siyah A sütunlu yüzer tavan ve geleneksel kapı kolları ile çevreleniyor. Arka profil, C şeklindeki LED stop lambalarına sahip. Ford, Explorer EV’nin 470 litrelik bir bagaj bölmesine sahip olacağını iddia ediyor.

Ford Explorer EV iç mekanı


Ford Explorer EV iç mekanı


İçeride, 2024 Ford Explorer EV, 14,6 inç portre tarzı dokunmatik ekrana sahiptir. Ford Sync Taşı 30 derece alçaltılabilir ve yükseltilebilir. Bunlara ek olarak, serbest akışlı 5.0 inçlik bir dijital sürücü ekranı, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay, 17 litrelik Mega Konsol kutusu ve gösterge panelindeki ses çubuğu bunlardan birkaçıdır. Ford Explorer EV’deki yeni özellikler arasında net çıkış yardımı, isteğe bağlı eller serbest bagaj kapağı ve şerit değiştirme yardımı yer alır.


MG Comet EV, Hindistan’da Test Edilirken Yakalandı: Bu Düşük Maliyetli Akıllı Elektrikli Arabanın Ayrıntıları | TOI Otomatik


Ford, Explorer EV’yi Explorer ve Explorer Premium olmak üzere iki varyantta sunacak. Amerikalı otomobil üreticisi, yaklaşmakta olan EV’nin pili, menzili ve elektrik motorları gibi mekanik ayrıntılarını henüz açıklamadı. Ford, pilin sadece 25 dakikada %10-80 oranında şarj edilebileceğini iddia ediyor. 2024 Ford Explorer EV, park yardımı, kameralar ve daha fazlasını içeren bir dizi özelliğe sahip gelişmiş bir sürücü yardım sistemine sahip olacak.
Ford Mach E’nin altına yerleştirilen, yakında çıkacak olan Ford EV, Avrupa’da iki varyantta sunulacak. Rezervasyonlar 2023 sonunda açılacaktır. Fiyat açısından, 2024 için Ford Explorer EV fiyatının yaklaşık 45.000 $ ‘dan başlaması bekleniyor (yaklaşık 40 bin Rs, eski showroom).