Yatakta oynamak istemedim, diyor Silvie Maryško

HadessTruck

Global Mod
Global Mod
Ne zaman oyunculuk yapmaya başladı?
Oldukça erken. Muhtemelen ikinci sınıftan itibaren Prag'ın eski kasabasında bulunan Haf Hanka Francova stüdyosuna gitmeye başladım. Orada haftada iki öğleden sonra geçirdim ve başlangıçta mümkün olan her şeyi denedim – sanat, dansçılar, piyano, flüt ve dramatik yüzük. Zamanla, sanat ve dansın fazla gitmediği ortaya çıktı, bu yüzden sonunda drama, piyano ve flüt üzerine odaklandım. Her zaman iyi vakit geçirdiğim drama, keyif aldım.

Çek televizyonu stüdyoya geldiğinde ve beni Honza'nın yönettiği yıldızlarda seçmelere seçtiğinde yaklaşık on yaşındaydım (Jan Hřebejk, ed.). Seçmelerin Prag'dan Mánes'de gerçekleştiğini ve belki de bir milyon insanın geldiğini hatırlıyorum. Babam ve ben orada bekledik, etrafına baktık ve bir saat sonra öksürdüğümüzü ve eve gittiğimizi düşündük. Ama tam o anda, numaramı yükselttiler. Saf bir tesadüfdü. Sonunda işe yaradı ve ilk rolümü aldım. 1996 yaşındaydı. Sonra yönetmen Petr Weigl ve aktrisler tarafından ana rollerden birinde aktrisler Dagmar Havlová ve Jiřina Jirásková tarafından nasıl bir opera yapacağım bir film yaptım. Daha çok bir sanat projesi olan bir Alman ortak üretimiydi, bu yüzden ikiye yayınlandı. Ülkemizde büyük gişe rekorları kıran bir şey değildi, ama opera olarak yarısı olan güzel bir anlatı ve görsel olarak etkileyici bir filmdi.

Aynı zamanda sokaktaki rol hakkında bir teklif aldım. Patricie Pagáčová tarafından oynanan. Ama zaten Prima ile bir sözleşme imzalamıştım.

Bu özel makaleyi okuyun Idnes Premium Aboneliği ile

Favori

Ön ödeme yapmak

Aylık aboneliğe kıyasla 178 CZK tasarruf ediyorsunuz

Ön ödeme yapmak

Aylık aboneliğe kıyasla 446 CZK tasarruf edeceksiniz

Bugün katılın ve alın:

• Idnes.cz, lidovky.cz ve expres.cz sınırsız erişim
  • Ünlü yazarlardan 50.000'den fazla premium makale
  • Gazetelerimize ve dergilerimize çevrimiçi ve okuyucuya ücretsiz erişim