Volkswagen, geçen yıl neredeyse üçte bir net kar düşürdü ve kaçınmadı

MyHoca

New member
Otomobil üreticisine göre, düşük işletme karı sabit maliyetlerde bir artıştır. Sonuç ayrıca 2,6 milyar EUR'luk yeniden yapılandırma maliyetini de içermektedir.

Tersine, ciro yüzde birinden daha az arttı ve 324.7 milyar Euro'ya ulaştı. Bu yıl, grup satışları yüzde beş artırmayı planlıyor. Temettü yüzde 30 oranında hisse başına 6,36 Euro'ya düşürülecek. DPA, bunun beklenenden önemli bir azalma olduğunu söyledi.

Satışlar yüzde 3,5 düşüşle dokuz milyon araca düştü. Şirkete göre, Güney Amerika'daki satışların büyümesi Çin pazarındaki bir düşüşü karşılaştırmadı. Avrupa ve Kuzey Amerika'da satışlar 2023 seviyelerinde kaldı.

Geçen yıl, şirket yönetimi kemer sıkma önlemleri şeklinde Alman sendikacılarıyla bir anlaşmazlık yaşadı. IG Metall'a göre, yıl sonunda, Almanya'da hiçbir fabrikanın kapatılamayacağı ve 2030'un sonuna kadar örgütsel nedenlerle serbest bırakılmayacak bir uzlaşma bulundu. Bununla birlikte, endişe Almanya'da Almanya'da 35.000'den fazla işi iptal etmeyi amaçlamaktadır.

Acımasız

Geçen yıl, Alman endişesi altında olan Škoda Auto, operasyonel karı yılda 1.77 milyar Euro'dan (44,3 milyar CZK) 2.3 milyar Euro'ya (57,5 milyar CZK) artırdı.

Gelirler, bir önceki yıl 26.5 milyar Euro'dan 27.8 milyar Euro'ya (695,4 milyar CZK) yükseldi. Octavia geçen yıl en iyi satan araba olarak kaldı ve Fabia, Kamiq, Karoq ve Kodiaq'a da ilgi vardı. Otomobil üreticisi, Enyaq elektrikli otomobil modeline olan talebin.

Endişe daha önce dünyanın ŠKODA otomobil satışlarının geçen yıl yüzde 6,9 oranında artarak 926.600 otomobile yükseldiğini açıklamıştı.

Skoda Auto yaklaşık 37.000 kişiyi istihdam ediyor ve Çek Cumhuriyeti'nde üç üretim tesisi işletiyor. Çin, Slovakya ve Hindistan'da, çoğunlukla bir endişe ortaklığı yoluyla üretim kapasiteleri var.

Şubat ayında, Škoda Auto Klaus Zellmer Yönetim Kurulu Başkanı, Şubat ayında Alman haftalık otozomunun, şirketin 2028 yılına kadar doğal demografik dalgalanmaları kullanarak dolaylı çalışan sayısını yüzde 15 azaltmayı planladığını söyledi. Ona göre, azaltma üretimdeki doğrudan çalışanlar için geçerli değildir.