Toyota Hilux İncelemesi: Toyota Hilux İncelemesi: Arabaların AK47’si Hindistan’a geliyor

Tarihine

Global Mod
Global Mod
Dünyanın dört bir yanındaki meraklılar tarafından çok aranan bazı ikonik araçlar var ve toyota hilux böyle bir isim Ancak IŞİD gibi terör örgütleri tarafından da aranmaktadır. Hilux’u öldürmenin çok zor olduğu biliniyor ve kelimenin tam anlamıyla ateşle bir denemeden geçebilir ve yine de çalışır durumda çıkabilir. ABD silahlı kuvvetleri tarafından işletilen gelişmiş Humvee’lerin üstesinden gelebilecek çok yönlülüğe ve sağlamlığa sahip tek sivil araç. Arka kargo alanı, birlikleri taşımak ve hatta makineli tüfekleri monte etmek için yararlı olabilir. Hilux tüm bunları, ordu tarafından kullanılan araçlardan önemli ölçüde daha ucuz olmasına rağmen yapıyor.

Toyota Hilux Hindistan İncelemesi | Fortuner yerine bunu satın almak mı? | TOI Otomatik

Artık Hilux Hindistan’da olduğuna göre, onunla bir akşam geçirme ve onu zorlu bir arazide kullanma şansım oldu. Bu bana aracın ne kadar yetenekli olduğunu görme şansı verirken, aynı zamanda bunun gibi bir yaşam tarzı ürününün dünyada olduğu gibi Hindistan’da da aynı sevgiyi bulup bulamayacağını düşünmem için zaman verdi.

Kızıl Hulk

toyota hilux

Toyota Hilux şahsen heybetli görünüyor

Hilux, neredeyse Red Hulk gibi büyük ve heybetli bir araçtır. Süslü bir süper kahraman kıyafeti giymiyor ama etkilemek için kasları var. Demek istediğim, şehir yollarında görmeye alışık olabileceğiniz çoğu araç kadar abartılı değil. Hilux’ın nispeten basit tasarım felsefesini ve yuvarlak yüzeylerini gerçekten seviyorum. Vücutta, zaman zaman biraz fazla hissettiren çok sayıda krom ve siyah vurgu elde edersiniz.

Toyota Hilux ön

Toyota Hilux önden görünüm

Çıtaların kendileri siyahken, geniş ön ızgara krom çerçeveye sahiptir. Gerçekten hoşuma giden şey, bunun boyutuna göre alışılmadık derecede büyük bir ızgaraya sahip bir araç olmaması. Izgaranın her iki yanında kalın LED farlar var ve bunların altında LED sis farları siyah bir yuvaya yerleştirilmiş. Ön koruma plakaları, Hilux’ın sağlam çekiciliğine katkıda bulunuyor. Yan tarafta ise oldukça sade görünen ancak aracın karakterine uygun 18 inçlik alaşım jantlar yer alıyor. Aracın yan tarafında çok fazla tasarım öğesi olduğunu düşündüm, özellikle krom kaplamalı ancak daha sonra siyah bir çerçeveye ve ardından krom kaplamaya sahip olan kapı kolları.

Toyota Hilux arka güverte

Toyota Hilux arka güverte

Arka kısımda 470 kg taşıma kapasiteli geniş yükleme alanını görebilir ve bunun için çeşitli aksesuarlar ve ataşmanlar alabilirsiniz. Kuyruk bölümü, LED ışıklar, ortada bir krom kulp ve yukarıda siyah bir ek ile süslenmiştir. Bu, 5.325 mm uzunluğa ve 3.085 mm dingil mesafesine sahip oldukça büyük bir araçtır. 1.855 mm genişliğinde ve 1.815 mm yüksekliğindedir. Hilux için park yeri bulmak bazen sorun olabilir, ancak araba kullanmak sandığınız kadar göz korkutucu değil (buna daha sonra değineceğiz).

Toyota Hilux aksesuarları

Toyota Hilux için tente aksesuarlı çadır

sürücü koltuğunda

Hilux’ın iç tasarımına hayran kalacak kadar zamanımız olmadı ama rahat ön koltukları beğendim. Sürücü koltuğu elektronik olarak ayarlanabilir ve aynı zamanda çok rahattır. Ancak arkada, o kadar iyi değil. Ön koltuklar benim sürüş tercihime göre ayarlandığında, benim kadar uzun boylu biri için (1,82 inç) arkada çok fazla diz mesafesi ve diz mesafesi yoktu. Yolcuları serin tutmak için bir arka bardak tutucu ve arka AC havalandırma delikleri vardır.

Toyota Hilux iç mekan

Toyota Hilux iç mekan

Takdir edeceğiniz şey, kaba ve sağlam bir araç olmasına rağmen, Hilux’un iyi bir iç mekana sahip olmasıdır. Panellerin ve yüzeylerin kalitesi tatmin edici ve ayrıca bağlantı ve eğlence ihtiyaçlarınıza uygun 8,0 inçlik bir dokunmatik ekrana sahipsiniz. Off-road önyargılı araçlar genellikle en iyi bitişe sahip olmasalar ve sık sık tıkırdasalar da, Hilux daha iyidir. Hilux’ın kabini, yüksek hızda bazı tümseklere, küçük kayaların üzerinden tırmanmaya ve arazi zorluklarının üstesinden gelmesine rağmen, her türlü sorundan yalıtılmıştı. Tüm bunları söyledikten sonra, en lüks kabin değil ve bunun için başka bir yere bakmanız gerekecek.

fırtına sürmek

Toyota Hilux ormanda sürüş

Toyota Hilux 2.8 litrelik dizel motora kavuşuyor

Sürüş, Hilux’ın üstün olduğu yerdir. Fortuner’da görülen aynı 2.8 litrelik dizel motora sahip. Söylemeye gerek yok, bu 2910 kg’lık aracı her türlü sıkıntının üstesinden getirmeye yetecek güce sahip güvenilir bir birim. Motora akıllı altı ileri manuel şanzıman (iMT) veya altı ileri otomatik şanzımanla sahip olabilirsiniz. Otomatik şanzımanla birlikte tork 420 Nm’den 500 Nm’ye çıkarken, 201,2 hp güç aynı kalıyor. Sürüşümüz sırasında ağırlıklı olarak otomatik viteste sürdük ve sektördeki en yumuşak vites kutusu olmasa da işi bitiriyor.

Toyota Hilux patronu

Sınırlı kaymalı diferansiyele sahip bir 4×4 sistemi alır

Tepelerde, Hilux, içinde üç kişi ve klima açıkken geçişleri müzakere etmekte hiç sorun yaşamadı. Aracı farklı sürüş koşullarına ve ihtiyaçlarına da uyarlamak için bir Eko ve Güç modu vardır. Yolculuğumuzun çoğu, tepenin asfalt yüzeyi olmayan kısımlarını ele aldığımızı gördü. Gevşek kum ve kaya dolu yollarda sürerken çoğu kez alçaldık ve keskin dönüşler yaptık. Büyük lastikleri ve 4×4 kabiliyeti ile Hilux, her şeyden önce kesinlikle sakin ve sakin hissettirdi. Bir noktada, pozitif rampalar, negatif rampalar, moğollar, su geçişleri ve kontrollü inişlerden oluşan bir engelli parkurdan da geçtik. Sınırlı kaymalı diferansiyel ve yokuş aşağı yardım kontrolü (DAC) ile Hilux, incelikle içinden geçti. Ancak, kontrolü DAC’a bırakmaktansa kendi ellerimde tutmayı tercih ederim diyebilirim.

Toyota Hilux arka lastik ve frenler

Arka kampanalı frenler

Dört tekerlekte de disk frenler yok, ancak önde havalandırmalı diskler ve arkada kampanalı frenler var. Çoğunlukla çok hızlı gitmiyorduk ve frenler düzgün çalışıyordu ama otoyolda ne kadar etkili olacaklarından emin değilim. Süspansiyon kurulumu, arkada yaprak yaylar aldığınız için bazı insanları rahatsız edebilecek bir şey. Bu, kıç güvertede onu aşağı çekecek şeylerle dolu olmadıkça, dalgalanmaların üzerinden geçerken çok fazla zıplayacağınız anlamına gelir. Fortuner aynı durumlarda kendini çok daha rahat hissedecektir. Hilux hakkında gerçekten sevdiğim bir şey, direksiyon simidinden aldığım geri bildirim miktarıydı. Böylesine büyük bir araçla, alabileceğiniz tüm bilgileri ve geri bildirimleri istersiniz ve konu bu açıdan geldiğinde direksiyon simidi kesinlikle iyi bir iş çıkarır. Arabayı çok ağır olmadan daha doğru yerleştirmenize ve konumlandırmanıza yardımcı olur.

Hayallerinin kamyoneti mi?

Otele dönerken Hilux ile ne kadar eğlendiğimi düşündüm. Dar dağ yollarından aşağı inmiş, nehirleri aşmış ve hatta büyük kayaların üzerinden geçmiştim. Hilux’ın beni ucuz, amaca yönelik bir arabadaymışım gibi hissettirmeden tüm bu engelleri aşmasından çok etkilendim. Sürücü koltuğu normal şehir arabalarınınkine çok benziyordu ve gerektiğinde gıcırtı sesleri ya da dünyadan izolasyon eksikliği yoktu. Bu aracın neden bu kadar popüler olduğunu ve neye maruz kalırsa kalsın neredeyse her yere gidebildiğini kesinlikle anlayabiliyorum.

Toyota Hilux sürüş

Hilux, yolculuğumuz sırasında her türlü arazinin üstesinden geldi

Evet, askıya alma, ortalama bir şehir sakininin hoşuna gidecek bir şey olmayacak, ancak kamyon sahibi olanlar bu yönü çok fazla endişelendirmeyecek. Bu kesinlikle sadece gerektiğinde kullandığınız ikinci belki de üçüncü aracınız olacaktır. Bu kadar büyük bir araçla kalabalık şehir sokaklarında gezinmekten endişe duyuyorsanız, göründüğü kadar göz korkutucu olmayabileceğini söyleyeyim. Son fiyat düşüşü, Hilux’ın standart versiyonunun artık 30.30 lakh Rs’ye satıldığı, Yüksek varyantların ise 37.15 lakh Rs’den başladığı anlamına geliyor (tüm fiyatlar showroom çıkışı). En yakın rakibi olan Isuzu D-Max V-Cross’tan daha pahalı ama kesinlikle daha iyi bir kabin içi deneyimi sunuyor. Bu şehir mamutuyla biraz daha zaman geçirmeyi ve şehir ormanında nasıl gittiğini görmeyi çok isterim.

Toyota Hilux arka