New York – Tesla yaklaşık 363.000 kişiyi geri çağırıyor elektrikli araçlar Perşembe günü AFP tarafından görülen bir ABD düzenleme duyurusuna göre, sürücü yardım teknolojisindeki sorunlar nedeniyle kaza riskini artırıyor.
Geri çağırma, bir dizi Model S, Model X, Model 3 ve Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden yapılan bir duyuruya göre, “Tam Kendi Kendine Sürüş Beta” teknolojisi ile donatılmış 2016 ile 2023 yılları arasındaki Model Y Tesla arabaları.
Sorunu düzeltmek için Tesla, uzaktan dağıtılabilen bir yazılım güncellemesi yayınlayacak.
Bir NHTSA bildirimine göre, Tesla’nın FSD Beta sistemindeki sorunlar, arabaların “yerel trafik yasalarını veya geleneklerini ihlal edebilecek ve sürücü müdahale etmezse çarpışma riskini artırabilecek” manevralar yapabileceği anlamına geliyor.
NHTSA, Tesla’ya yazdığı bir mektupta, sürücü destek sisteminin bir dur işaretinde tamamen durmayarak, doğrudan bir dönüş şeridine girmeyerek veya kehribar rengi bir ışıktan geçerek “aracın kavşaklarda güvensiz davranmasına neden olabilir” dedi.
Citroen eC3 elektrikli hatchback incelemesi: Sıvı soğutma yok, dezavantajı var mı yok mu? | TOI Otomatik
NHTSA mektubunda, sistemin “yayınlanan hız sınırlarındaki değişikliklere yeterince yanıt vermeyebileceği” de belirtildi.
Tesla hisseleri duyurunun ardından yaklaşık yüzde beş düştü.
Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter’daki gerilemeyi küçümsedi ve “geri çağırma” teriminin önemli bir onarım olmadan çözülebilecek sorunlar için kullanılmaması gerektiğini söyleyen bir kullanıcıyla aynı fikirde.
“Kablosuz bir yazılım güncellemesi için ‘geri çağırma’ kelimesi çağdışı ve düpedüz yanlış!” Musk yazdı.
Hareket, ABD düzenleyicilerinin Tesla’nın sürücü yardım programlarını bir dizi cephede incelemesiyle geldi.
Geçen ay, Tesla açıkladı Adalet Bakanlığı sürücü yardım programı hakkında soruşturma başlattı. Bu, birkaç güvenlik olayından sonra Tesla’nın “Otopilot”unun devam eden bir NHTSA incelemesine ek olarak.
Musk, Tesla’nın söylediği kadar hızlı ilerlemeyen sürücü yardım programlarını agresif bir şekilde lanse etti.
2019’da Musk, şirketin bir yıl içinde tamamen otonom bir araç üretebileceğini söyledi – bu hala gerçekleşmedi.