Tepelere doğru hırladı ve hedefi olan çocuğu dışarı çıkardı. Yıllar sonra Kryl'e rapor verdi

HadessTruck

Global Mod
Global Mod
Öğrenci pard koench kesel'de
Koench kesel, koench kesel
Bir şifre oluşturucuya danıştılar
Şifre oluşturucular, şifre oluşturucular
Tehdit edilenlerin çoğu damgasını kaybetti
Ağustos güneşi pencerelerin dışında donuyordu
Ve insanları hatırla!
Ve insanları hatırla!



Bugün çok az insan Kryla'nın en ünlü plağı olan Bratka'nın 1969'daki ilk albümü zajre vrtka'nın yalnızca Ağustos işgaline tepkiyi anlatan şarkıları içerdiğini hayal edebilir. Garip Rulet de bunlardan biri olarak gösteriliyor. Kendi adını taşıyan Bratek ve Passov İsyanı'nı verdi. Ve belki de Vojtch Klimt'in kitapta tahmin ettiği gibi Jeabin bile Akort tta'mı öldürdü. Pbh Karel Kryl (Galn, 2006). Zamanla albümün kendisi bir protesto sembolü, zamanın bir işareti haline geldi ve insanlar diğer şarkıların metaforlarında gizli anlamlar aradılar.




Klimt'e göre millet, dilini Krylo'da buluyor ve o günkü ani tepkiyi anlatırken Klimt'e göre Ağustos işgaline karşı sert bir tepki olarak tabağı alıyor. Kaydın hazırlanması sırasında bir dizi lirik şarkısının Ostrava radyo istasyonuna kaydedilmesinin şaşırtıcı olmadığını, bu nedenle şarkıların seçildiğini belirtiyor. Bratka derlemesindeki editörler, sanatçının ilk kez editör Milo Zapletal sayesinde burada kaydettiği Krylo'nun 1967 ile 1968 yılları arasındaki Ostrava kayıtlarından geldi.


30 şarkının seçimi, henüz bilinmeyen bir söz yazarı olan 24 yaşındaki çocuk ile o zamanlar Kryl'in patronu rolünü üstlenen Jim Black arasındaki anlaşmanın sonucudur. Müzik eleştirmeni, alışılmadık lirik yeteneğini ve aynı derecede alışılmadık melodi duygusunu çok çabuk fark etti. Ve alışılmadık derecede güçlü bir kelime dağarcığına göre, bir öteki duygusu ve uygun bir pathos duygusu. Ve daha önceki birkaç Krylo şarkısından sonra, ilk köpek Bratka, yakın plan pikap radyo hit pardlarında ilk sıraya yerleşince, ilk uzun süreli çalınan plaktan söz edilmeye başlandı.


Malostransk kafede Kryl'e yaklaşık on şarkı arasından seçtiğim on altı şarkı önerdim. Yirmi yıl önce Reflex'te, ilk kez ve son kez bu kadar kolay bir şekilde bir diken üzerinde anlaşmıştık, diye hatırladı. İlgi uğruna, resmi trans şarkılarının yanı sıra Srdce ak, Puky a dla ve unutulmuş Peludium şarkılarının da önceden tanımlanmış kara listede yer aldığını ekleyelim.


O zamanlar ortalama müzik yayıncılık şirketi Supraphon böyle bir hamleden korkmuyordu. Bu yüzden yabancı müzikle ilgilenen Panton'u aradı. Vydn Bratka, Jan Palach'ın fedakarlığından sonra daha hızlı giden as ile mücadeleye sahne oldu. Planlı ekonomide levhalar bir yıl boyunca lamine kaplamalı olarak üretildi. Yıllar sonra hatırladığı kadarıyla bu olay yaklaşık bir hafta içinde, 24 Mart'a kadar gerçekleşti.


Buna büyük bir katkı, Black'in Tanrı'dan korkan ve korkmayan bir Katolik olarak tanımladığı o zamanki Peder Panton Jan Hana tarafından yapıldı. Ve gerçek şu ki, yayınevinin adı Supraphon'unkinden çok daha kısaydı. Kryl'in gençlik enerjisi, ilgi çekici pednes'i ve değişen Bosnalı yeteneğinin yanı sıra, Josef Koudelka'nın ikonik fotoğrafının yer aldığı kapak da albümün şöhrete ulaşmasına yardımcı oldu.


Şair aslında kapakta kendi tablosunun olmasını isterken (Makary de plağı süsledi), Koudelk'in elinin kullanılabilmesi için yerini siyah adama bıraktı. Yani, Ağustos işgaline ilişkin ham belgeseliyle ünlü olan ve daha sonra bu belgeseliyle Robert Capa'nın Altın Palmiye ödülünü alan fotoğrafçının bir fotoğrafı. Ve Leo Novotn'un kapak grafiği sanatçısı olması için baskı yapan da Koudelka'nın halefiydi. Bu çift sayesinde Kryl'in ilk çıkışı sadece içi değil dışı da bir sanat eserine dönüştü. siyah eşkenar dörtgen ve fotoğrafların kullanılması, onu o zaman ve şimdi müzisyenlerin dikkatini çekebilecek, kolayca tanınabilir bir sembol haline getirdi.


Severografia Turnov tarafından basılacak ve Karel, titiz çalışması nedeniyle matbaa personeli tarafından büyük saygı görüyor. Severografia'da tam anlamıyla kendilerini aptal durumuna düşürdüler. Bratka'nın ters çevrilmiş siyah kapağı, kendi zamanının kayıtları arasında benzersizdir, ancak Klimt'in Akort e mi zibilitta adlı kitabında.


Peki Josef Koudelka o zaman hangi fotoğrafı seçti? Panton'da bir gün, işgalci kanlı bir eyalet bayrağı altında iki ölü kişinin fotoğrafını çekti. Black, Bay Hanu'nun sarardığını hatırladı. Bu muhtemelen işe yaramaz, barok bir heykele ne dersiniz? Bir çeşit dindarlık mı? o sırada Panton'a teklif edildi.


Düğmelerini açan Koudelka öfkeyle hırladı: Bu çok aptalca, bu herkesin aklına gelebilir. Uzun bir sessizliğin ardından bir fotoğraf daha çıkardı: Ama bu çok daha yüksek. Oğlum, ne ter çizdin. Siyah örtünün yaratılışını anlatan bir şiirdi bu.


Bu çocuk, Ocak 1990'da Lucerne'de Vojtch Klimt'ten önce verdiği konserden sonra bir yetişkin gibi Kryl'e yaklaştı. Burada bizzat Karel Krylo'nun tutuklanmasına tanık oluyoruz. Yani, bir protesto sesi ve özgürlüğün olmadığı zamanlara karşı bir anlaşmazlığın sembolü olarak, yirmi yıl sonra memleketine dönmek üzere harekete geçirilmişti.


İki gün sonra Panton'un çığlıkları dolaşımda yankılandı ve Kryl'ler ülke çapındaki konserleri sessizce iptal etti. Melantrich'in balkonunda Slovak milli marşı Karel Gott'u söylemek isteyip istemediğini soran ilk yıldız olarak yer alıyor. Kendi iradesi dışında, kırgınlık taşıyan canlı bir anı ile kendini gizlemişti: Bana gelince, kendimle ilgili anlamsız efsaneyi kırmaya çalışıyorum. Umarım yapabilirim.


Plkač Kryl başardı ve Mart 1994'te şikayetçi ve matbaacı olarak öldü. Bazen ikiden fazlasını görüyordu: hukukun yağmacısı, topal adalet, hem sürgünlerin şüphesi hem de politikacıların sözlü ağırlığı olan Nmcm. Bazen Reflex Jiern'le konuşurken sadece tartışıyor ve çekişiyordu.


Peki Kryl, bugün kendi yayınladığı protesto şarkılarının kehanet olduğunu düşünenler tarafından mermer bir anıtta seçildiğini öğrenseydi muhtemelen nasıl tepki verirdi? Kryl bir peygamber değildi. O beşinci oğluydu. Ve muhtemelen her zaman kendin resim yapıyorsun.


Kurumla kaplı yerde uyuyakaldı,
Kafamı duvara dayayarak ikisine de açıyorum
İntikam istemiyor, intikam istemiyor
Bir tünekte katlanmış hareketsiz bir sağ el
Hayal et, gel Ramses'in tacını tak
İstediğin zaman, istediğin zaman


Bırak uyusun ve onun hakkında konuşma
Edi'yle birlikte göğsünde uyusun
Uzun süre bilinmeyen bir gezgindi
Bırak uyusun, bırak uyusun.