Tejashwi Prasad Yadav’ı gelecekteki CM olarak öngören Bihar CM Nitish Kumar’dı: Shivanand Tiwari | Patna Haberleri

BaDe

New member

PATNA: CM Yardımcısı iken Tejashwi Prasad Yadav yakında partisinin ulusal başkan yardımcısı olan CM olacağına dair devam eden sözlü anlaşmazlığı küçümsemeye çalıştı Shivan ve Tiwari Tejashwi’yi gelecekteki başrol için öngörenin CM Nitish olduğunu ve buna hiç şüphe olmadığını bir kez daha söyledi.
Cuma günü bir medya kuruluşuna konuşan Tiwari, CM Nitish’in kendisinin birçok kez Tejashwi’nin 2025 parlamento seçimlerinde Büyük İttifak’a liderlik edeceğini söylediğini söyledi: “Tejashwi’nin doğum gününde onun için sloganları nasıl aldığını hatırlayın. Sanmıyorum. Lalu bile bunu büyük bir şevkle yapardı.” Zamanı geldiğinde karar verilecek, diye yanıtladı Tiwari, “Önemli olan Nitish’in ne söylediğidir. Örneğin benim partimde bile benim söylediklerim önemli değil ama Lalu veya Tejashwi’nin söyledikleri daha önemli.”
Tiwari daha sonra BJP’yi ihraç etmek için çalışma gereğini vurguladı ve ittifakın bu yönde ilerlediğini söyledi. “İster TÜFE’nin (ML) son rallisi olsun, ister Grand Alliance’ın Purnia’da düzenlediği ralli olsun, öncelik BJP’yi durdurmaktır. CM adayı meselesine gelince, medya tarafından yaratılmıştır. Aksi halde sorun yok.” Büyük İttifak’ta” diye ekledi.
Ancak son günlerde hem JD(U) hem de RJD’nin liderleri CM adayının saçına saplanıyor.
RJD, liderleri Tejashwi’nin ittifaka liderlik edeceğini iddia ederken, JD (U) boş yer olmadığını ve Nitish’in devam edeceğini söyledi.