TCS, Kuantum bilgi işlem için AWS ile iş birliği yapıyor

MyHoca

New member
Tata Danışmanlık Hizmetleri (TCS) TCS’yi başlattı kuantum bilgisayarlar laboratuvar AWS kuruluşların iş çözümlerini keşfetmesine, geliştirmesine ve test etmesine ve on yılın en umut verici teknolojilerinden biri olarak kabul edilen kuantum bilişimin benimsenmesini hızlandırmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Kuantum hesaplama henüz emekleme aşamasında olmasına rağmen, gelişmiş yüzey anomali tespiti veya optimizasyon sorunları gibi, günümüzde klasik bilgisayarların zamanında çözmesi çok zor olan zorlukların çözülmesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir.
AWS’deki yeni TCS Kuantum Bilişim Laboratuvarı, AWS’nin tümüyle yönetilen bir kuantum bilgi işlem hizmeti olan Amazon Braket’ten yararlanan sanal bir araştırma ve geliştirme ortamı sağlar. TCS yaptığı açıklamada, laboratuvarı endüstri lideri çözümler tasarlamak, alan odaklı performans ölçütleri oluşturmak ve hackathon’ları yürütmek için kullanmayı planladığını söyledi. “TCS, müşterilerin geleneksel teknolojilerin yeteneklerine meydan okuyan iş zorluklarını ele almak için kuantum bilişimin yeni kullanım örneklerini keşfetmesine ve birlikte oluşturmasına yardımcı olacak. TCS, müşterilerin dönüşümsel tasarımlara yardımcı olmak için qubit’ler geliştirmek üzere sektörler genelinde derin alan bilgisini ve yetkinliğini ve teknoloji uzmanlığını artıracak.” portföy risk değerlendirmesi, güvenli iletişim ekosistemleri, müşteri davranışını tahmin etme ve üretim planlaması gibi alanlarda çözümler sunuyor” dedi.
TCS, dört yılı aşkın bir süredir kuantum hesaplama araştırmalarına yatırım yapıyor ve bu, halihazırda iki patent başvurusu ve yapay zeka, optimizasyon, kriptografi ve dijital güvenlik alanlarında ilerlemeler ile sonuçlandı. TCS ayrıca kuantum hesaplama alanındaki standartların belirlenmesine ve çeşitli hükümet girişimlerine katkıda bulunur.
“AWS’deki TCS Kuantum Bilişim Laboratuvarı, müşterilerin kuantum teknolojisinin ana işleri için neler başarabileceğinin gerçek potansiyelini hünerli bir şekilde değerlendirmesine olanak tanıyor. TCS AWS İş Birimi Küresel Başkanı Krishna Mohan, “Amazon Braket’te yeni fikirler icat etmek, geliştirmek ve test etmek için işbirliğine dayalı bir ekosistem sağlıyor” dedi. “Müşterilerimiz, TCS’nin AWS ile güçlü ortaklığımız tarafından desteklenen bu güçlü teknolojiye yaptığı yatırımlardan yararlanarak kuantum bilgi işlem yolculuklarına hızlı bir başlangıç yapabilir.”
TCS’nin AWS İş Birimi, kurumsal müşterilere buluta geçiş, uygulama ve veri modernizasyonu, yönetilen hizmetler ve AWS’de sektöre özel inovasyon konularında uçtan uca hizmetler ve çözümler sunan tam kapsamlı, çok disiplinli bir gruptur.