Renault ve Nissan, yenilenen ittifaklarındaki boşlukları dolduruyor

Tarihine

Global Mod
Global Mod

Nissan Ve renault Pazartesi günü yeniden tasarlanan ittifaklarının ayrıntılarını açıklayacak ve Renault’nun elektrikli araçları (EV) ve Japon otomobil üreticisindeki hisselerinin çoğunu nasıl satacağı hakkındaki soruları yanıtlayacak.
Geçen ay iki şirket, Japon şirketinin Renault’nun yeni EV birimi Ampere’ye yatırım yapmasını sağlayacak olan yirmi yıllık otomobil üreticisi ittifakının büyük bir yeniden yapılanmasını duyurdu. Bu duyuru, Renault ittifakı dışındaki şirketlerle bağlar kurmaya çalışırken, fikri mülkiyet paylaşımı konusundaki endişelerle karmaşıklaşan yaklaşık dört aylık yoğun görüşmelerin ardından geldi.
Anlaşma, Fransız otomobil üreticisinin Nissan’daki hissesini yaklaşık %43’ten %15’e düşürmesini sağlayacak. Bu, Renault’nun Japon otomobil üreticisinin yaklaşık %28’ini bir Fransız tröstüne yerleştirmesine yol açacak ve bu, iki eşit ortağı daha yapmak için çok önemli.
Bir kaynağa göre, Renault yönetim kurulu anlaşmayı Pazar akşamı onayladı. Nissan yönetim kurulunun onay için Pazartesi günü erken saatlerde toplanması bekleniyor. Yatırımcılar ve analistler, güvenin Pazartesi günü işleyişi hakkında daha fazla netlik arıyorlar.

Citroën eC3: Şirket, Hindistan’da büyük EV oyuncusu olmayı hedefliyor | TOI Otomatik

CLSA analisti Christopher Richter, “Tröstteki bu hisselerin ne olacağına dair kesinlikle hiçbir kelime yok” dedi. “Görünüşe göre hepsi Nissan’ın onları geri alması sorunundan kaçınıyor, bence bu ilgili tüm taraflar için en iyisi olur.”
Richter, Renault markasının güçlü bir marka olarak görülmediğini, bu nedenle Fransız otomobil üreticisinin Ampere için para toplamasının zor olabileceğini söyledi. “Bu şey piyasaya çıktığında gerçekten ne kadar para toplayacağınızı merak ediyorum. Bu yüzden Nissan’ı fazla ödemeye zorlayacaklarını düşünüyorum.”
İki otomobil üreticisi arasındaki eşitsiz ilişki, uzun süredir Nissan yöneticileri arasında bir sürtüşme kaynağı olmuştu. Renault, Nissan’ı yirmi yıl önce kurtarmış olsa da, satış açısından en küçük otomobil üreticisi konumunda. Küçük ortak Mitsubishi Motors Corp’un da yer aldığı ittifak, mimarı ve eski başkanı Carlos Ghosn’un bir mali skandal sırasında görevden alınmasıyla büyük darbe aldı.
CLSA’dan Richter, yenilenen ittifakın Nissan ve Renault’nun Ar-Ge, ortak maliyetler ve bazı ortak ürünler üzerinde “aralarında biraz daha az kırgınlık ve öfkeyle” birlikte çalışmasına izin verebileceğini söyledi, ancak Honda ve General Motors’un ortak bir ortaklık kurduğunu da sözlerine ekledi. bir sermaye ilişkisine ihtiyaç duymadan daha ucuz elektrikli otomobiller geliştirmek. Richter, “Neredeyse, her ikisinde de pay sahibi olmalarının amacının ne olduğunu merak ediyorsun,” dedi.