Reklam veya halkla ilişkilerde saatlik ücret iki binin üzerinde mi? Ajanslara göre fiyat

MyHoca

New member
Anketi birkaç yıldır yayınlıyoruz ve İletişim Ajansları Birliği'nin (AKA) genel yayın yönetmeni Kateina Hrubeov'a göre bu, ajansların ve yüklenicilerin bireysel iş pozisyonları için saatlik ücret düzeyi hakkında bilgi edinmelerine yönelik bir hizmettir. Ona göre, saatlik oranlar geçen yıl yüzde 5,88 oranında arttı; bu, bir önceki yıl yüzde 7,3 oranında artan büyüme hızının yavaşladığını gösteriyor. Aynı zamanda büyüme yıllık enflasyonun yüzde onundan fazlasını karşılamadı.


Faizlerdeki artışın nedenlerinden biri de anlaşılır bir şekilde devam eden enflasyondur. AKA başkanlığı üyesi Lucie Epivov, bir diğer önemli nedenin de bu alandaki, özellikle de yeni teknolojiler alanındaki kadın işçilerin güçlü nitelikleri olduğunu söylüyor.


Onbinlerce kronluk saatlik ücretler yüksek gibi görünse de editörler bunların gerçeğe uygun olduğunu doğrulamak için ajansla temasa geçti.


e.vox ajansının CEO'su Zdenk Fekar, ortalama veya iyi bir orta değer kullanmak gibi bir şey düşünecek olursak, ankette bahsi geçen saatlerin biraz farklı olduğunu, çünkü diğer ajanslara göre daha çekingen olduklarını ancak gerçekçi olduğunu düşünüyor. , anketten çekinmeyenler. Ancak bu kurumun da benzer sorunları var. Bir şirketim vardı ve saatte 1.900 bin istiyorum. Genel bir açıklama yapmak gerekirse, yaratıcı, profesyonel meslekler için bu oranın saatte 500 ve 1000 K olduğunu söyleyebilirim, ekleyin.


Oran maaş değil



Uzmanlara göre yukarıda sayılan nedenlerden dolayı iki köftenin olması mümkün değil. Bir İK çalışanının ortalama saatlik ücretinin saat başına K 1994 olduğu belirtilirse, bu kişinin ayda 160 saat çalışıp 319.040 K maaş alacağı ya da tam bir standarta uymadığı gerçeğine dikkat etmeyin. -zaman işi.


Faturalanan süre muhtemelen tam çalışma süresinin yüzde 50 ila 70'ine eşittir ve bu da görünüşte yüksek olan saat ücretini açıklamaktadır. Kapar PR ajansının CEO'su ve kurucusu Pavel Kapar, bunların maliyet, deneyim, uzmanlık, talep ve kâr gibi çeşitli faktörlerden etkilendiğini açıklıyor.


Bu, bu pozisyondaki çalışanın ücretiyle ilgili değildir. Bu, ajansın siparişin belirli bir döneminde müşteriden iş için ücretlendirdiği saatlik ücrettir. Konu maaş değil! Maaşlar elbette başka. Kateina Hrubeov, fiyatlara ajansın müşterinin çalışma saati başına maliyetini de içerdiğini ekledi.


Ajans, çalışanının ücretlendirildiği saatler içerisine maaşından fazlasını dahil etmelidir. İşveren aynı zamanda işyerine, eğiteceği teknolojiye, yazılıma, maaşa veya sosyal haklara da yatırım yapmalı ve elbette şirketin büyümesi için alan yaratmalıdır. Dolayısıyla AKA üyesi olmayan PR ajansı FYI Prag'ın ortağı Frantiek Bro'ya göre bir ajansla saatlik maaş görüşmesi yapmak kesinlikle mümkün değil.


Ödüllendirmenin başka bir yolu



İlk bakışta bu yüksek bir oran ama ayda tam 160 saat ajansta çalışan bir çalışanla ilgili olmayabilir. Grafik tasarımcısı size iki saatlik bir sipariş verecektir, aksi halde o hafta müşteri için hiçbir şey yapmamıştır. Çalışan hiçbir şey yapmamış olsa bile kalemini alır. Bu sadece ödülün başka bir yolu, fiyat. Ama bu nen için alışılmadık bir durum değil, bugün tesisatçı benim için saat ücretini de belirliyor, diye açıklıyor Fekar.


Dünya pazarı açısından bakıldığında işinizi üretmek daha da ucuz. Riskler ne kadar yüksek görünürse görünsün, Batı Avrupa ile karşılaştırıldığında bile maaş, pazarlama ve yaratıcı iletişim veya halkla ilişkiler alanındaki büyük becerilerinizi satmak için hala nispeten ucuz. Frantiek Bro, aynı hizmetler için örneğin Almanya'da çok daha fazla para ödeyeceğinizi düşünün.


Bağımsız danışmanlar söz konusu olduğunda saatlik ücretler daha da yüksektir. Pikov'un danışmanı saat başına onlarca, onlarca kron tutarında bir ücret istiyor.


MeslekOran
Veri analisti 1.905 bin
Hesap Direktörü3.164 bin
Muhasebe Müdürü2.328 bin
Morina1.195 bin
Sosyal medya Yöneticisi2.371 bin
Metin Yazarı2.317 bin
Sanat Yönetmeni2.736 bin

Mesleğe göre 2024'te saatlik oranların mevduatı