Orduya giden ve ordudan çıkan kanalizasyonlar. Kurt İsrailli işletmeler için de sorunlar gördü

MyHoca

New member
Bazı İsrailli şirketler orduya alım nedeniyle işgücü sıkıntısıyla karşı karşıya kalacak. Kapalı çarklar da sorun teşkil ediyor, bu nedenle aileler iş hayatlarını daha fazla dengelemek zorunda kalıyor. Bu Bloomberg ajansı tarafından bildirildi.

Tel Aviv’deki Honeycomb restoranının kurucu ortağı ve yönetici editörü Itai Ben-Zaken, köstebeklerin öldürülmesinin ardından 35 çalışanının evden çalışmasına izin verdi. Morgan Stanley ve Goldman Sachs’ın da aralarında bulunduğu bölgedeki diğer büyük işverenler de benzer tepki gösterdi. Birisi orada çalışmaya karar verirse şirketler böyle bir durum için geniş ve güvenli bir çalışma alanı hazırladı.

Çatışmanın başlamasından kısa bir süre sonra Ben-Zaken, bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını öğrenmek için tüm tebaasını bizzat çağırdı. Duygularını ve arkadaşlarının ve ailelerinin çatışmadan etkilenip etkilenmediğini sordu. Şu anda yaklaşık 100 kişiyi istihdam eden start-up Flare’in lideri de benzer tepki gösterdi. Bu şirkette ayrıca yöneticiler, şirket genelindeki kriz toplantısı sırasında çocuklara bakmaları için çocukları da işe aldılar.

DePaul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde danışmanlık hizmetleri sunan Ron Culp, Bloomberg’e empati göstermenin artık İsrailliler için kesinlikle işe yaramaz olduğunu söyledi ve çalışanların herhangi bir yerde bulunması nedeniyle, yöneticilerin büyük çatışmalarla uğraşanlara yardım ve tavsiye sağlamaya hazır olması gerektiğini söyledi.

İş çoğu zaman bir tür yolda ilerliyor

Bankanın genel editörü One Zero Gal Bar Dea da 400 çalışanıyla yakın temas halinde. Onlarla düzenli olarak iletişim kuruyor ve gerektiğinde çok esnek çalışma imkanına sahip oluyorlar. Ancak bazı şirketlerde yöneticiler kadın işçileri İsrail askeri birimlerine aldı.

Bu nedenle bile bazı şirketler başlangıçta kararlaştırılan son teslim tarihlerini karşılayamıyor. Bazı çalışma ekipleri askeri zorunluluklar nedeniyle ortalıkta bulunmuyor. Çalışanlar ya PMO ordusuna katılıyor ya da depoda mevcut.

Tel Aviv’den arabayla yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunan Chunk Food şirketinin sizi yönlendirdiği şey budur. Şirket şu anda yüzde 80 kapasiteyle çalışıyor. Tehditkar hava akışı nedeniyle şirket çalışanlarının sığınakta saklanmak zorunda kalmasından korkuluyor.

Şirketlere yaratıcı bir şekilde yardımcı olun

Yazılımını kullanan dünyanın en büyük işvereni olan Tel Aviv merkezli Monday.com, çalışanların şikayetleri için yardım isteyebilecekleri çevrimiçi bir portal oluşturdu. Şu ana kadar şirket, sen ve evli köpeğin de dahil olduğu yaklaşık 130 bilet aldı.

Şirket aynı zamanda maddi olarak da yardım etmeye karar verdi ve etkilenen bölgelere gıda bağışında bulunarak işleri halletmeye karar verdi. Bloomberg’in personel başkanı ve şirketin ilk çalışanı olan Shiran Nawi, asıl önceliğin zihinsel ve fiziksel sağlığın desteklenmesi olduğunu söyledi.

şirket, devletten mali desteğin yakında alınacağını umuyor. Aranızda durdurulan uluslararası uçuşların bedelini ödemeye çalışan Amit Logictics de var. Lütfen nakliye ücretleri hariç faaliyetine dikkat edin. Şirketin genel editörü Liat Hadar Sharvitov, Bloomberg’e, kurdun bize çok zarar verdiğini ekledi.