Onu aralarında istemediler ama o pes etmedi. Beyoncé bir country albümü yayınladı

HadessTruck

Global Mod
Global Mod
Bu, bu adamla ilk flörtü değil ve tartışmasız da değildi. 2016 yılında Lemonade albümünde Daddy Lessons adlı country şarkısına yer verdi. Aynı yılın Kasım ayında Beyoncé, 50. Yıllık Country Müzik Derneği Ödülleri'nde The Dixie Chicks grubuyla (2020'den itibaren The Chicks adıyla faaliyet gösteren) birlikte şarkı söyledi.


Performans, eleştirmenler arasında çok olumlu tepkiler aldı, izleyici sayısı da çok güçlüydü, ancak sosyal medyada katı country müzik dinleyicileri arasında Beyonce'nin böyle bir etkinlikten sabırsızlıkla bekleyebileceği bir şey olmadığı yönünde hararetli bir tartışma yaşandı.


Daha sonra CMA, Beyoncé'nin etkinlikte hiç performans göstermediğini iddia ederek performans listesini hepsinden kaldırdı. Aralık 2016'da Lemonade albümü Grammy Ödülleri'ne dokuz aday gösterildi, ancak Daddy Lessons, oy veren akademisyenlere göre yeterli country müziği olmadığı için country müzik bölümünde yer almadı.


Kısacası Beyoncé, genellikle başka türlere yönelen siyah tenli bir sanatçı olarak country müzikte görülecek bir şey olmadığını çok net bir şekilde ortaya koydu. Geri adım atmak yerine, birdenbire country müziğinin tarihi üzerine ayrıntılı bir çalışmaya girişti ve onun Afro-Amerikan kökenlerini inceledi.


Sonuç olarak sadece 2021 Ivy Park Rodeo koleksiyonu etrafıma sarılmakla kalmadı, aynı zamanda onun ülkeye bakış açısını da ortaya koyacak bir albüm kaydetmek istedim.


Beyoncé, Cowboy Carter albümü üzerinde çalışmaya 2019 yılında başladı ve şarkıcıya göre bu albüm, kariyerinin bugüne kadarki en yaratıcı paralelliği olan covid salgını sırasında kaydedildi.


Karantina ve diğer kısıtlamalar sırasında Beyoncé bir albüm üçlemesi yarattı; bunlardan ilki, yani I. Perde, ufuk açıcı bir albüm olan Renaissance, ikinci Perde II ise şu anki Cowboy Carter'dır. İlk bölüm genel olarak disko, house ve kulüp dans müziğini kutlarken, ikinci bölüm ise country başlangıcına gittiğinden, III. Perde'nin yine bambaşka bir türün ruhunda olacağını umuyorum.


Albüm ilk olarak 11 Kasım 2024'te Super Bowl sırasında Verzion Communications'ın Can't B Broken reklamını yayınlamasıyla duyuruldu. Beyoncé, interneti lench puanlarıyla kırmaya çalışıyor. Örneğin enstrümantal bir caz albümü kaydetmek, Las Vegas Sphere'de şarkı söylemek yerine, yapay zeka ile robotik ikilisini oluşturmak, uzaya uçmak veya Barbie bebek seti hediye etmek istiyor.


Bunların hiçbiri işe yaramayınca ve internet depolama alanına girmeyince Beyoncé karanlığına şunu söylüyor: Hadi, hazırlar. Yeni müzik çalın.


Beyoncé, Instagram'da albüm için bir teaser yayınladı. İngiliz film yapımcısı Nadia Lee Cohen'in yönettiği, Alman yönetmen Wim Wenders'ın ünlü yol filmi Pa, Texas'a gönderme yapan bir videoyla ilgiliydi.


Ardından albümün duyurusu çeşitli internet sitelerinde de yayınlandı ve Texas HoldEm ve 16 Carriages single'ları yayınlandı. Beyoncé, Cowboy Carter adını açıkladı.


Siyahların ülkesine geldiğimden beri aldığım eleştiriler bütün siklerimi öldürüyor. Bu albüm, kendime hazırladığım mücadelenin ve tüm müzik tarzına ayırdığım zamanın sonucudur. Umarım her ayrıntıya döktüğüm kalbimi, ruhumu ve sevgimi duyarsınız. Bu bir country albümü değil, bir Beyoncé albümü, diye Instagram sayfasında tweet attı.