Oda başkanı, bazı politikacıların girişimcilerin para içinde boğulduğunu düşündüğünü söylüyor

MyHoca

New member
Düzenlemeler, bürokrasi ve enerji fiyatları Estonya'da iş gelişiminin önünde engel teşkil ediyor. Ticaret Odası Başkan Yardımcısı R. Filip Dvok, Çek Cumhuriyeti'nde sübvansiyonlar olmadan iş yapmanın mümkün olduğunu ve birçok girişimcinin uzun süredir bunu yaptığını sözlerine ekledi.

Öte yandan sübvansiyonları neredeyse işin doğal bir parçası olarak kabul edenler de var. Filip Dvok, “Altta, elektronik ürünlerimiz ABD ve Asya'dakinden birkaç kat daha pahalıysa şirketlerimizin rekabetçi olamayacağını istemeyen bir siyasi ortam var” diye açıklıyor.

Tüm sezon boyunca sosisli sandviç dükkanı işletmeyi hayal etmekten korkuyorum. Ama bunun için ne yapmam gerektiğini öğrendiğimde rüya sona erdi. Daha sonra uzun süredir Viyana'da benzer bir işletmeyi yürüten bir arkadaşıma sordum, hemen cevap verdi. Orada bürokrasi olmadığından değil ama sayıları arttı. Bunu neden burada yapamıyoruz?
Sorun vc'dir O zamandan bu yana köklü bürokrasi, gündem eksikliği, açık ve şeffaf kuralların yokluğu ve dijitalleşmenin giderek işlevsiz hale gelmesinden kaynaklanan sorunlarla boğuşuyor. Bunlar girişimcilere ve işletmelere erişim eksikliği başlığı altında özetlenebilecek spesifik sorunlardır. Politikacı olun, işe parmaklarınızın ucundan bakın, bir girişimcinin her şeyden önce ülkenin GSYİH'sının yarısını yarattığını, vergileri, harçları, çeşitli harçları ödediğini, insanları istihdam ettiğini ve son olarak ama bir o kadar da önemlisi bir ülke yarattığını fark etmeyin. Şüphesiz diğer politikacılar tarafından da kullanılan çeşitli hizmet ve ürünler.



Filip Dvok

  • Filip Dvok, Çek Cumhuriyeti Ticaret Odası'nın başkan yardımcısı ve Prag 1 Ticaret Odası'nın başkanıdır.
  • Çek Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu.
  • 1994-2002 yıllarında meclis başkanlığı görevini yürüttü. Şehir politikasının barlar alanı için Prag Şehri.
  • 2009-2010 yıllarında Prag 1'in belediye başkanıydı.
  • Ticari faaliyetleri sırasında birçok şirketin sahibidir.
  • Prag 1 Gönüllü İtfaiye Tugayı komutanının doğrudan soyundan geliyor.


O duvara gideceğim. Prag'ın merkezindeyim. Muhtemelen Charles Köprüsü'ndeki kalasları satmayacağımızı anlıyorum, ancak buna izin verildi ve Prag 1'in farklı yerlerinde koşullar tamamen farklıydı. Prag 1 Ticaret Odası'nın politikacılar ve siyasetçilerle olan ilişkisini beğeniyor musunuz? Naber?
kalıcıdır. Son aylarda restoran bahçeleri alanında şeffaflığın ve girişimcilere eşitsiz erişimin oldukça üzücü bir simgesi haline geldi. Ne yazık ki mevcut durum öyle ki, aynı bölgedeki farklı girişimciler için kurallar çok farklı, bazılarına para cezası veriliyor, bazıları ise kuralları ve sözleşmeleri ihlal ederek hatalara küçümseyici bir şekilde göz yumuyor.


Bu üzücü.
Bunun böyle devam edemeyeceğini çok yüksek sesle dile getirmeye ve yoğun bir şekilde uyarmaya çalışıyoruz. Birinci devlette yaşıyorsak herkese aynı ve şeffaf kuralların uygulanması gerekiyor. Ve eğer şehir onları cezalandırmak istiyorsa, bunları yazıp uygulatmak istiyorsa, ki ilk şey, onların örneğini takip etmesidir. Beş altı yaşlarındayken bahçedeki restoranın değiştirilmesi için izin kurulunun dijitalleştirilmesi yönünde teklif aldık. Öneri Prag Kent Konseyi tarafından da desteklendi. Çeşitli nedenlerden dolayı konseyin bu kararı henüz hayata geçirilmediği için gündem hâlâ anonslarda ve tuvaletlerde yürütülüyor.


Peki kadınlardan biri bana ne dedi biliyor musun? Şehirde çok sayıda fast food barı bulunmaktadır. Bu iş karşıtı duyguları nasıl açıklıyorsunuz?
Politika ve hayata erişimle ilgili. 100 politikacı ticaretin zararlı olduğunu düşünüyor. Belki cehaletin bunda bir rolü var ama kesinlikle gerçekliğin bilgisizliği. Bu politikacılar her iş adamının paraya boğulduğunu ve istediğini yaptığını düşünüyor. Elbette girişimciler arasında bile tüm gruplarda olduğu gibi kuralları çiğneyen, etik dışı ve yasa dışı davranan insanlar var. Ama hepsi bu kadar. Çoğu neşeli, çalışkan insanlar ve diğerlerinden farklı olarak yüzlerce şeyden hiçbir şey istemeyen, sadece adil ve şeffaf koşullar var. Şehrin, komşu operatörün benzer durumunu tamamen görmezden geldiğine tanık olmaları onlar için kesinlikle üzücü, ancak herhangi bir ihlal durumunda elit cezalar alıyorlar. Daha sonra mantıklı bir şekilde kendilerine şu soruyu sorarlar: Başka kimsenin uyması gerekmediğinde, önce ve yalnızca kendilerinin kurallara uyması gerekir.


Vt'de mtko'yu alacak. esko dve ucuz işgücüyle rekabet etti. AB'nin birbiri ardına şirketleri kapattığı göz önüne alındığında, bunun gerçekleşmesi pek olası değil. Sorun enerji sisteminden mi, yetersiz lojistikten mi, yoksa sorun daha mı fazla?
Enerji yolları şüphesiz en önemli sorunlardan biridir. Örneğin Amerika ve Asya'da birkaç kat daha ucuzsa, bu bizim rekabet gücümüz açısından kötüdür. Aynı zamanda bunun sadece toplumun sözde enerjik kesimiyle ilgili olmadığını da anlamamız gerekiyor. Sık sık konuşuluyor ama enerjinin maliyeti her kadın, fırıncı ve ev sahibi için bir sorundur. Elbette tek sorun bu değil. Örneğin AD segmentinde bunlardan daha fazlası var ve koşulların eşitsizliği, çünkü bazı ülkeler tarihsel olarak Avrupa Birliği ile çeşitli istisnalar konusunda müzakerelerde bulundu. Ancak genel olarak çoğu girişimcinin esnek olmayan bir çevreye sahip olduğu söylenebilir. Kurallara uyulmazsa, yeni yükümlülükler abürokratik olarak uygulanmazsa, daha birçok şey yerine getirilir.


Almanya'da şirketlerin enerjisi buraya ekleniyor ve oradan da aynısı çekiliyor. Polonya'ya veda. Ancak asgari ücret maliyetlerinin oldukça yüksek olduğu, gönüllü olarak işe giden büyük bir şirketin iflas ettiğini de duydum.
Ne yazık ki Almanya da ülkemizdeki mevcut yüksek enerji fiyatlarının önemli bir kurbanı; çünkü tamamen yanlışlıkla istikrarsız yenilenebilir kaynaklar ile Rus gazının birleşimi üzerine bahis oynuyor. Ancak burası zengin bir ülke, dolayısıyla artık her iki parayla da şirketlerime yardım edeceğim. Bırakın Çek şirketlerini, ülkemizin bu tür finansal olanakları bile yok. Bu nedenle enerjiyi mümkün olduğu kadar ucuz hale getirmek için elinden geleni yapmalıdır. Ne yazık ki, karbondan arındırma çabası her zaman ekonomi ve enerji güvenliğinin önüne geçmiştir. Mevcut durumda bunun tam tersi olması gerektiğine inanıyorum. Enerji endüstrisini dönüştürürken, ödenebilirliğin tehlikeye atılmamasını ve kamu emeklilik maaşlarının mümkün olduğu kadar verimli harcanmasını sağlamak için makul özen gösterilmelidir. Onlara çok büyük ihtiyaç olacak.

Peki, eğer sübvanse edersem ve sübvanse edersem. f Analize göre en yüksek kontrol grubu, dikensiz ekonominin dotan ekonomisine göre daha az tükürdüğünü belirtiyor. Yani onlarsız iş yapmak neredeyse imkansız, doğru anlıyor muyum?
Sübvansiyonlar olmadan da iş yapmak mümkündür ve birçok girişimci bunu bu şekilde yapmaktadır. Ne yazık ki diğerleri sübvansiyonları neredeyse işin doğal bir parçası olarak görüyor. Bu anlaşılabilir bir durum ve gayet iyi. Sübvansiyonlar yalnızca açık bir kamu çıkarının olduğu durumlarda sağlanmalıdır. Ancak şirketin esasen zorlu bir ortamda ekonomik bir birim olarak faaliyet göstermesi gerekiyor. Ancak bir yanda sübvansiyonlar, diğer yanda ise düzenlemeler piyasayı etkiliyor ve bazı girişimcileri diğerlerine göre tercih ediyor. Aslında emeklilik maaşları ağaçta yetişmiyor, hep başkasından almak zorunda kalıyorsunuz.


Bana göre sorun yüzlerce vergi istisnası. Bazı şirketlerin ve şubelerin çıkarlar için nasıl lobi yapılacağını bildiğini anlıyorum, ama bunların sayısı çok değil mi? Bu sadece bazı insanları diğerlerine göre dezavantajlı duruma sokma meselesi, değil mi?
Bu, herhangi bir pazara giriş politikasının genel sorunudur. İstisnalar, sübvansiyonlar, düzenlemeler. Bazı politikacılar dünyanın nasıl çalışması gerektiğini bildiklerine inanıyorlar. Ve bunu başkalarına empoze etme eğilimindedirler. Son zamanlarda çok fazla güce sahip oldu. Sonuç düzensiz ve nefrotik koşullardır. Ekonomi işleyemiyor veya büyük dış etkilerden etkileniyor. Zaman mı yoksa zaman mı olduğu konusunda her zaman aptalca bir tartışma olacaktır. Bu nedenle bu tür müdahalelerin mümkün olduğunca az olması gerekir.


Lobicilik kanununda yapılan değişikliğe Ticaret Odası'nın tepkisi nasıl?
Prensip olarak şeffaf lobicilik kurallarının oluşturulması doğrudur. Ancak doğru ayarlanması gerekiyor ki bu kolay olmayacak. Tartışılan öneri anlamsız bir şekilde bazı konuları diğerleriyle ve kanunla oluşturulan iki odayı herhangi bir şirket düzeyine eşitliyor. Ancak bu saçmalık çünkü kanunen doktorlar, eczacılar, diş hekimleri ve diğer meslekler de dahil olmak üzere kendi sektörlerinin çıkarlarını korumak zorundalar. R Ticaret Odası durumunda bu, işletmelerin ve girişimcilerin çıkarlarıyla ilgilidir. Tamamen mantıklı bir şekilde mevzuatı yorumluyoruz, hükümetin ve yasa koyucunun attığı adımları not ediyoruz. Şirketin gelirini bir bütün olarak ele alalım. Odalar, lobiciliğin işinin sonu olduğu şirketlerle aynı kefeye konamaz.

Geçen yıl Nisan ayında Ticaret Odası Başkanı R Zdek Zajek ile röportaj yaptım. Sizin gibi o da bürokrasi ve düzenlemeden yanaydı, bu yüzden bana hükümetin sizinle pek fazla iletişim kurmadığını söyledi. Yapıştı mı?
Ancak sadece hükümetin değil, genel olarak politikacıların da yüksek enerji fiyatları ve enerji ve sanayi sorunlarına ilişkin uyarılarımızın bir plan olmadığını anlamaya başladıklarını düşünüyorum. Durum pek çok açıdan gerçekten kötü. Ve bu yaygın bir sorundur. Bu nedenle, hükümet ve parlamentoyla mücadele etme zamanımız değil, ancak ortak sorunu tüm Çek ekonomisinin girişimcisinin yararına ve mutluluğu için mümkün olan en iyi şekilde çözmeye çalışmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz. Bu aslında dünyanın geleceği hakkında çok şey ifade ediyor.

Bu nedenle bilimin, araştırmanın ve inovasyonun desteklenmesine daha fazla yoğunlaşmayı planladığınızı söyledi. Devlet, üniversiteler ve özel şirketler arasındaki işbirliklerinden bahsetti. Bir yıl içinde nereye taşındınız?
Bu nedenle ilk olarak, Ticaret Odası R ile birlikte, hükümet üyeleriyle birlikte bu alandaki ilerlemeyi özetlediğimiz kiovatka konulu Çek konferansı düzenlendi. Harika bir proje başladı. Ancak aynı zamanda genel düşünce değişikliği ve her şeyi bir araya getirebilme üzerinde çalışmak da gerekiyor.