Ocak’tan itibaren şehir genelinde akıllı gözetim | Patna Haberleri

BaDe

New member
PATNA’nın bir parçası olarak Akıllı şehir Misyon, başkentte 320 noktaya yaklaşık 2.588 adet yüksek teknolojili güvenlik kamerası kurulacak. Çeşitli bölgelere kurulan kameralar, şu anda Gandhi Maidan yakınlarındaki SSP ofis kampüsünde faaliyet gösteren Entegre Komuta ve Kontrol Merkezine (ICCC) bağlanacak.
Kasksız araç kullanma, aşırı yükleme, aşırı hız yapma, trafik ışıklarında durma çizgisini geçme ve kırmızı ışıkta geçme gibi trafik ihlalleri artık ICCC’nin de yardımıyla şehrin dört bir yanındaki 30 farklı kavşağa kurulacak özel kameralar tarafından kaydedilecek. Ayrıca, polis zincirleme soygun, yağma ve diğer suçlara dikkat eder.
Patna Smart City Limited (PSCL) yetkililerine göre, işin 178 Rs tutarındaki fonlar kullanılarak 15 Ocak 2023’e kadar tamamlanması muhtemel olduğundan, akıllı gözetim sistemi önümüzdeki yıldan itibaren çalışmaya başlayacak. Tüm kameralar için ağ bağlantısı sağlamak üzere şehir genelinde toplam 220 km fiber optik kablo döşenecek.
1.250 kapalı devre televizyon (CCTV) gözetleme kamerası, sabit dış mekan kameraları, PTZ (pan/tilt/zoom) kameraları, hız kameraları, kırmızı ışık algılama kameraları, otomatik plaka tanıma kameraları ve uyarlanabilir trafik kontrol kameralarının yanı sıra, izlenecek çok sayıda yer kuruldu 24 saat trafik hareketleri.
Proje yöneticisi K Kartikey, 1.250 gözetleme kamerasından yaklaşık 800’ünün JP Ganga Yolu (Digha’dan PMCH’ye), Atal Yolu, Bailey Yolu, Gandhi Meydanı yakınlarındaki Boring Yolu, AIIMS-Patna gibi önemli alanlara kurulduğunu söyledi. , Meethapur , Saguna More ve Danapur diğer bölgeler arasında. “Bu, şehir çapında bir proje ve çoğu ana yolu ve kavşağı kapsıyoruz. Ajans, bugüne kadar kamera kurulumu için altyapı sağlamak üzere 140 km’lik bir alana fiber optik döşedi. Önümüzdeki yıl 15 Ocak’a kadar projenin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
Ashok Rajpath, Rajendra Nagar ve Kankerbagh’ta Patna metro demiryolu projesi devam ettiği için fiber optik döşenmedi. Kablolar zarar göreceği için döşenmesi zor olacaktır. Metro çalışması biter bitmez o bölgeleri de yanımıza alacağız” dedi.
Ayrıca, mahsur kalan insanlara ve acil durumlarda yardım sağlamak için 50 farklı alana bir genel seslendirme sistemi (PAS) ve bir acil durum çağrı kutusu (ECB) kurulacaktır. JP döner kavşağı, Kargil Chowk, IT kavşağı, Patna HC Mor, Digha-Ashiana Mor ve Dak Bunglow döner kavşağına yaklaşık 30 genel seslendirme sistemi kuruldu.
PAS, geniş bir kitleye hitap etmek için mikrofon, amplifikatör ve hoparlörlerden oluşan elektronik bir ses yükseltme ve dağıtım sistemi olup, trafik sıkışıklığının yönetilmesine de yardımcı olacaktır. ESB sistemi, felaket durumunda yol yardımı için uçtan uca bir çözümdür.