NTH EV Batarya Testi: NTH, Gelecek Mali Yıldan itibaren Mumbai ve Kalküta Merkezlerinde EV Batarya Testi Sunacak |

Tarihine

Global Mod
Global Mod
Elektrikli araçlara (EV) yönelik artan bir talep öngören hükümetin Ulusal Test İstasyonu (NTH) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki mali yıldan itibaren Mumbai ve Kalküta’daki merkezlerinde EV pilleri ve şarj sistemleri için test hizmetleri sunacağını söyledi. Şu anda, Manesar merkezli Uluslararası Otomotiv Teknolojisi Merkezi ve Pune merkezli Hindistan Otomatik Araştırma Derneği (ARAI), ülkede elektrikli otomobiller ve pilleri için test hizmetleri sağlayan iki kurumdur.
“Elektronik araçlar günlük hayatımızı zenginleştirecek. Yeterli test imkanlarına sahip olmak için talep artacağı için laboratuvarlarımızı geleceğe hazırlıyoruz.” Nidhi KhareTüketici İşleri Bakanlığı’nda ek sekreter.
Ulusal Test Evi (NTH), önümüzdeki mali yıldan itibaren Kolkata’daki genel merkezinde ve Mumbai’nin bölgesel merkezinde EV pilleri ve şarj sistemleri için test hizmetleri sunmaya hazırlanıyor.
NTH Genel Müdürü Alok Kumar, Bombay ve Kalküta’daki NTH merkezlerinin seçilmesinin nedeninin, elektrikli araç üreticilerinin en fazla sayıda Pune/Mumbai’de olması ve en fazla elektrikli pil üreticisinin Kalküta’da olması olduğunu söyledi. Srivastava söz konusu.
Srivastava, testin üretim seviyesinde başladığını ve test laboratuvarlarının üretim birimlerinin yakınında olması durumunda kaliteli ek ürünlerin yapılabileceğini söyledi. Elektrikli araç yapımında kullanılan ithal ekipmanlar da bu iki NTH merkezinde test edilebiliyor.
Hindistan Standartları Bürosu (BIS), tüketici güvenliğini sağlamak için EV pilleri için zaten performans standartları oluşturmuştur.
1912’de kurulan NTH, çeşitli disiplinlerde kaliteli testler sağlayan, Hollanda hükümetinin en büyük multidisipliner test laboratuvarlarından biridir.
NTH test altyapısını modernize etmek için alınan girişimleri listeleyen Srivastava, NTH’nin Jaipur’da, Başbakanı desteklemek için tahmini 125 Rs crore maliyetiyle trafoları ve iletim hattı ekipmanlarını test etmek için bir uydu merkezi kurmayı planladığını söyledi. Gati Shakti Misyonu.
Şu anda, Kuzey Hindistan’daki trafo üreticilerinin çoğu, trafolarını test için Vadodara, Bhopal ve Bangalore’a nakletmek zorunda, bu da çok fazla zaman ve büyük nakliye maliyetleri gerektiriyor ve proje gecikmelerine yol açabiliyor, dedi.
Jaipur test tesisi, trafo endüstrisinin merkezinde, ülkenin kuzey ve batı bölgelerinden gelen talebi karşılayacak, nakliye maliyetlerini ve trafo numunelerinin test edilmesi için gereken süreyi azaltacak şekilde oluşturuluyor.
Bu, ülkenin elektrik üretim ve dağıtım ağlarını desteklemek için akım trafosu test beklemesini aylardan birkaç güne indireceğini de sözlerine ekledi.
Srivastava, Rajasthan hükümetinin 1 Rs değerinde arazi sağlamayı kabul ettiğini ve merkezin bir yıl içinde hazır olacağını söyledi.
NTH, kaliteli ürünlerin ithalat ve ihracatını sağlamak için Tripura Eyaletinin kara limanında bir uydu şubesi kurma sürecindedir. Ayrıca, limanlarda kaya fosfatlı gübre testi için başka bir uydu merkezini değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.
NTH, tüm devlet dairelerinin, CAB’lerin ve PSU’ların vb.
NTH, tamamen dijital bir Laboratuvar Yönetim Bilgi Sistemini (LIMS) tanıttı. Artık tüketiciler, numuneleri kurye ile göndererek, gerekli testler için çevrimiçi rezervasyon yaptırarak, çevrimiçi ödeme yaparak ve test sonuçlarını çevrimiçi olarak cep telefonu kullanarak bile alarak ülkenin herhangi bir yerinden ürün örneklerini test ettirebilirler. Numune izlemeyi kullanmak, numunelerinin test süresini ve konumunu izlemelerine de olanak tanır.
Mumbai’nin yanı sıra diğer merkezler de Chennai Gaziabad, Jaipur, Guwahati ve Varanasi’deki uydu merkezi. PTI LUX Bay