nokia Hindistan, Chennai yakınlarındaki Sriperimbudur’daki fabrikasında PON optik hat terminallerinin (OLT’ler) üretimini genişleteceğini duyurdu. Şirket, üretimi genişletme kararının Hindistan ve uluslararası pazarlardaki yerel müşterilerin artan talebinin bir sonucu olduğunu söylüyor.
Bir PON sistemi, iletişim şirketinin genel merkezindeki bir OLT’den ve son kullanıcıların yakınında bulunan birkaç optik ağ biriminden (ONU) oluşur.
“Evden çalışmaktan veri açısından zengin eğlence hizmetlerine kadar tüketici davranışındaki değişimler, genişbant talebini artırıyor. Bu talep, dünya çapında geniş bant ve fiber bağlantıya yatırımı yönlendiren hükümetler ve özel sermaye fonlarından sağlanan önemli finansman ile güçlü kurumsal destekle karşılanıyor” dedi.
Nokia şu anda hükümetin Üretim Bağlantılı Teşvik (PLI) programına katılıyor.
Güçlü talep ile Asya-Pasifik bölgeleri
Nokia, Asya-Pasifik bölgesinin Japonya, Hindistan ve Güneydoğu Asya gibi pazarlarda güçlü talep görmesi ile elyaf talebinin de yeni bölgelere kaydığını söylüyor.
“Süper hızlı geniş bandın önemi ve anlamı hiç bu kadar belirgin olmamıştı. 5G ağlarına ve yeni hibrit kullanım modellerine yönelik ivme, operatörleri giderek daha fazla dağıtılmış ağ mimarilerine doğru iterken, hizmet sağlayıcılar mevcut ağlarını geliştirmek ve yükseltmek için fibere yatırım yapıyor. Nokia, FTTx çözümlerinde dünya lideridir ve yeni nesil PON çözümlerini sunmak için hızla yenilikler yapmaktadır. Nokia sabit ağlar başkanı Sandy Motley, “Bölgede ve küresel olarak artan talebi daha iyi karşılamak için Hindistan’da üretim kapasitesini artırmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Bu talebin çoğu eve kadar fiber (FTTH) şeklinde görülecek, ancak 5G’yi dağıtan mobil ağ operatörlerinden (MNO’lar) de önemli bir talep var. Ayrıca, veri trafiğinde beklenen artışın üstesinden gelmek için ulaşım ağlarında yeni nesil fibere artan bir ihtiyaç var.
Şirket, “Nokia’nın Hindistan’da planlanan PON OLT üretimi, şirketin üretim üssünü ve coğrafi erişimini genişletmek için ivme sağlayacaktır” dedi.