Lumix Auto Technologies, IAC Group’un Hindistan operasyonlarının çoğunluk hissesini aldı

Tarihine

Global Mod
Global Mod

Lumix Oto Teknolojileri1. Kademe otomotiv sistemleri ve bileşenleri tedarikçisi, çoğunluk hissesini satın almak için bir anlaşma imzaladı. IAC Uluslararası Otomotiv Hindistan (IAC Hindistan), Uluslararası Otomotiv Bileşenleri Grubu (IAC Grubu).
Bu satın alma, 587 Rs’lik bir özsermaye değerlemesiyle gerçekleşecek. IAC yüzde 25 hisseye sahip olurken, yüzde 75 hisse SPV (satın alma aracı) aracılığıyla nakit olarak ödenecek, borç ve iç tahakkuklarla finanse edilecek 440 Rs karşılığında satın alınacak. Resmi açıklamada, LATL ve IAC Hindistan’daki güçlü serbest nakit akışının 5 yıl içinde borç servisini sağlayacağı belirtildi.
IAC Grubu, gösterge panelleri, kokpitler ve konsollar, kapı ve döşeme sistemleri, tavan döşemesi ve baş üstü sistemleri ve diğer iç ve dış bileşenler dahil olmak üzere güç aktarma organlarından bağımsız otomotiv iç ve dış sistemleri ve bileşenlerinin küresel bir tedarikçisidir. 3 milyar doları aşan küresel satışları (24.741 Rs) ile IAC Group, 17 ülkede 45 üretim tesisi işleten dünyanın dört bir yanındaki önde gelen otomotiv OEM’lerinin stratejik tedarikçisidir.
IAC Hindistan, Mahindra & Mahindra, Maruti Suzuki Hindistan, Volkswagen Hindistan ve Volvo Eicher Ticari Araçlar da dahil olmak üzere ülkedeki başlıca otomotiv OEM’lerine iç sistemler ve bileşenlerin 1. kademe tedarikçisidir.
IAC Hindistan’ın 5 fabrikası vardır – 2’si Chakan, Pune’da ve 1’i Manesar, Nashik ve Bangalore’da. Ayrıca Pune’da ürün tasarımı ve mühendisliği, boyutsal mühendislik, ürün geliştirme, program yönetimi ve alet geliştirme alanlarında önemli yeteneklere sahip son teknoloji ürünü bir mühendislik merkezine sahiptir. Müşterilerinin ve küresel kardeş şirketlerinin tüm araç geliştirme gereksinimlerini karşılayan, küresel deneyime sahip 150 mühendis ve tasarımcıdan oluşan bir ekibe sahiptir.

River Indie elektrikli adım adım gezinti: 55 litre depolama alanına sahip scooter! | TOI Otomatik

Deepak Jain, Başkan Lumix şunları söyledi: “Bu, küresel endüstri liderleriyle stratejik ortaklıklara dayalı uzun vadeli büyüme hedeflerimiz açısından önemli bir kilometre taşıdır. Grubumuzun otomotiv aydınlatması ve plastiklerindeki mevcut uzmanlığıyla, müşterilerimize eksiksiz çözümler sunmak için otomotiv aydınlatması, plastikleri ve iç mekanlarındaki rekabet güçlerini birleştirme fırsatı sunuyor. Önümüzdeki yıllarda genel istikrar, süreklilik ve büyüme vizyonuyla IAC ile ortak olma ve IAC Hindistan’daki ekiple ortak olma fırsatından çok memnunuz.”
David Pristash, IAC Group CEO’su şunları söyledi: “Lumax Group ile el ele vermekten çok memnunuz ve Lumax IAC Hindistan ile birlikte iş dünyasının önümüzdeki yıllarda yukarıya taşınabileceğine inanıyoruz. Bu ortaklık, Hindistan’daki işimizi genişletmek ve müşterilerimize kaliteli çözümler sunmaya devam etmek için muazzam bir fırsatı temsil ediyor. Ayrıca aydınlatma ve iç mekan sistemlerinde pazar liderlerine, otomotiv sektöründe hızla gelişen teknolojik gelişmeleri karşılamak için entegre çözümler sunma fırsatı sunuyor.”
lumax ve IAC, stratejik ortaklar olarak çalışacak ve gelecek yıllarda IAC Hindistan’ın işini ilerletmek için kendi rekabet güçlerinden yararlanacak ve ürünler, müşteriler, teknoloji ve üretim mükemmelliği arasındaki potansiyel sinerjilerin kilidini açmak için çalışacak. IAC Hindistan’ın günlük işleri ve operasyonları, mevcut profesyonel yönetim ekibi tarafından yönetilmeye devam edecektir.
Anmol Jain, MD, Lumix şunları söyledi: “Bu stratejik ortaklık, mevcut dört tekerlekli plastik işimizi genişletmemize ve müşterilerimize daha geniş bir ürün yelpazesi sunmamıza yardımcı olacak. IAC ile birlikte amacımız, ürünler, müşteriler, teknolojiler ve üretim mükemmelliği arasındaki sinerjiyi açığa çıkararak bu işi bir sonraki seviyeye taşımak olacak.”
IAC Hindistan MD Sunil Koparkar, “Bu ortaklık bize şirketi bir sonraki seviyeye taşımak için birinci sınıf teknoloji ve mühendislik yeteneklerini, tamamlayıcı ürünleri, müşteri ilişkilerini, üretim mükemmelliğini ve güçlü, bağımsız bir profesyonel ekibi birleştirme platformu sağlayacak. önümüzdeki birkaç yıl içinde”.