Geçen yıl İnşaatçılar Şampiyonası’nda üçüncü olduktan sonra, mercedes 2023 Formula 1 sezonuna girerken kinci göründüler, ancak Bahreyn’deki ilk yarışta Grand Prix’de Red Bull, Ferrari ve hatta Aston Martin’e ayak uydurmakta zorlandılar. Yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Mercedes’in 2023 F1 aracıyla ilgili tavsiyesine kulak asmadığını açıkladı.
Gazetecilere konuşan İngiliz sürücü, ekibin yeni arabayı geliştirme konusundaki katkılarını görmezden geldiğini söyledi. Hamilton 2007’den beri Formula 1’de yarışıyor ve sürücü uygulanabilir bir uygulamalı deneyime sahip olduğunu düşünüyor, ancak Mercedes bunu görmezden gelmeyi seçti.
Hindistan’ın En Büyük Kart Pistini Sürmek – Formula 11 Karting | TOI Otomatik
Hamilton, BBC Radio 5 Live’ın ‘Damalı Bayrak’ podcast’ine “Geçen yıl onlara anlattığım şeyler vardı. Arabayla ilgili sorunları söyledim” dedi. “Hayatımda çok fazla araba kullandım, bu yüzden bir arabanın neye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bir arabanın neye ihtiyacı olmadığını biliyorum. Bence bu gerçekten sorumlulukla ilgili. Bu, ‘Evet, biliyor musun? “Seni dinlemedik. Olması gereken yerde değil ve işe koyulmamız gerekiyor” dedi.
Kariyerinde 103 galibiyet rekoru kıran Lewis Hamilton, şu anda F1’in en başarılı sürücüsü ancak Mercedes ile olan sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecek. Bu arada, Bahreyn GP’sini yedinci bitiren takım arkadaşı George Russell, şampiyonanın Red Bull Racing tarafından çoktan “mahvolduğuna” inanıyor. Yarıştan sonra Russell, Red Bull’un bu yıl her yarışı kazanacağına bahse girdiğini ve Mercedes’in “çizim tahtasına geri dönüp çalışmaya devam etmesi gerektiğini” söyledi.
Mercedes’in 2023’te kazanma yollarına dönebileceğini düşünüyor musunuz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.