Karel Šíp, Miroslav Švandrlík ödülünü aldı. Korkunç Balığın Gezintisi de başarılıydı

HadessTruck

Global Mod
Global Mod
Karel Šíp Yılbaşı Partisi 2022’de
| Fotoğraf: BT





Bu yılki onuncu edisyonun bir parçası olarak birçok kadın başarılı oldu. Bu yıl yazarlar ve yayıncılar, 2021 ve 2022’de yayınlanan kitaplara olağanüstü bir şekilde başvurabildiler ve bu, covid salgını zamanından kaynaklanan kaymayı telafi etti. Jüri üç düzine kitap arasından seçim yaptı.


Bu yıl Lucie Vaňková, Argo yayınevi tarafından yayınlanan, kendine özgü bir mizah anlayışına sahip orijinal kitabı The Journey of a Leckled Fish ile Miloslav Švandrlík Ana Ödülü’nü kazandı. İkinci sırada, Michaela Janečková’nın Cosmopolis yayınevinde yayınladığı ve “Romlu Kiraz” adını verdiği büyükbabasıyla yaptığı komik Küba gezisi vardı. Ve üçüncüsü, Eva Grestenbergerová’nın bazen sert hicivli romanı Vahşi Ülkede, bir kez daha Argo yayınevine yönlendirildi.


Moderatör ve söz yazarı Karel Šíp, mizah alanında ömür boyu başarı nedeniyle jüri özel ödülüne layık görüldü. Organizatörlere göre, “son zamanlardan kalma iki tuhaf mizahi kitap, ödülü kazanmasına yardımcı oldu” Onu Mezara Götürmeyeceğim ve Jiří Slíva’nın illüstrasyonlarıyla desteklenen Korkmuş Düşüncelerin Terbiyecisi.


Bu kez Švandrlík ödülü için yapılan yarışmaya Miloslav Švandrlík’in bizzat katılması ilginç. Ünlü yazar 2009 yılında ölmüş olmasına rağmen, mülkünde Midnight Rider adıyla yayınlanan bir el yazması bulundu. Albatros Media yayınevinin bir parçası olan Prag yayınevi XYZ, yazarın çalışmalarına gösterdiği özen nedeniyle Özel Mansiyon ödülü aldı.


Jüri ayrıca üç kitabı da mansiyonla ödüllendirdi. Bu ödülü, The Last First adlı kitabıyla Olga Sozanská, Hesaplaşma Günü romanıyla Žena filmokého 2 ve Lopaty ve sömürücüleri romanıyla Jaroslav Kuboš kazandı.

Rozstrel programında Karel Šíp: