Kara Cuma frov’du, k hlda mağazası. Esnaf indirimlerde hile yapmadı

MyHoca

New member
Beklediğimiz gibi ortalama indirimler bu yıl geçmişe göre daha yüksekti. Önceki yıllarda bu değer sizdiniz. Upgates’in pazarlama editörü Michal Benatzky, bu yıl satıcıların indirimlerine gerçekten yeni mevzuatı yansıttığının ve indirimleri son on gün içinde mal sattıkları gerçek fiyatlardan karşıladığının bir göstergesi. -mağazalar.


Hldae mağaza analizine göre, bu yıl çevrimiçi mağazasını açan Kaufland.cz bu yılın en kötüsünü yaşadı. Kara Cuma teklifinde bildirilen ortalama indirimler yüzde 31 idi, eğer yeni kurallara göre uygulansaydı yüzde 5’e ulaşırdık. Pilulka.cz kötü bir performans gösterdi (yüzde 30’a karşı yüzde 22).


Tam tersine, beş yıldır takip ettiğimiz en büyük Çek e-mağazaları Alza.cz, Mall.cz ve CZC.cz iki yaşında ve yeni kurallara tamamen uyumlu. Jakub Belada, tarafımızca izlenen diğer e-mağazalardan Megapixel.cz’nin çok iyi performans gösterdiğini, Lidl.cz ve KnihyDobrovsky.cz’nin ise kötü performans gösterdiğini açıklıyor.


Geçen seneki gibi insanları yendiler



Elektronik Ticaret Derneği’ne (APEK) göre, geçen hafta internette geçen yıla benzer şekilde satışlarda ve harcamalarda bulundular, yani zsad spn’de e-ticaret açısından en fazla yedi milyar kron. Ancak Elektronik Ticaret Derneği’nin genel yayın yönetmeni Jan Vetyka, bunun haftalar sürmesini bekleyebiliriz dedi.


E-mağazalar elektronik, oyuncak, giyim ve kozmetik ürünlerine en yüksek talebi kaydetti. Kategoriye gelince, buradaki maaş popüler geleneklerin varsayımlarına dayanıyor. Ciroya gelince, cep telefonları da dahil olmak üzere elektronik cihazları alın. Vetyka, Kara Cuma günü yaptığı açıklamada, alışveriş söz konusu olduğunda alışveriş yapanların çoğunun oyuncak, bal, parfüm ve kozmetik ürünleri sipariş ettiğini söyledi.


Black Friday’de çeşitli ürün kategorilerinde indirimler uygulanarak ortalama değeri yüzde 23’e ulaştı. Yeni kıyafete ihtiyacı olan müşteriler uygun kampanyalardan yararlanabilecekleri gibi yenilerini yüzde 34 daha ucuza alabilecekler. Kozmetik almak isteyenler için indirimler yüzde 21 civarında küçüktü. En büyük anlaşmazlıklar, satıcıların gülünç derecede yüksek bir indirim teklif ettiği ve ortalama yüzde 52’ye ulaşan saat alımlarında yaşandı.


Çoğunlukla büyük çevrimiçi mağazaların öncülük ettiği e-ticaret pazarındaki genel düşüşe rağmen, e-mağaza teknik kiralama alanında faaliyet gösteren Shoptet şirketinin olumlu raporları ve güçlü satış büyümesi var. Ona göre bu arada Kara Cuma’daki benzer ciro yüzde on arttı. E-mağaza satış sayısında ise bir önceki haftaya göre yüzde 26 oranında artış görüldü.


Bir yıllık genel pazar düşüşünden sonra bile, küçük ve orta ölçekli e-mağazaların istikrarlı bir büyüme oranını koruduğu ve pazardaki diğer oyuncularla rekabet etmeye başladığı görülüyor. Yatırımcılar pazar araştırmasına daha fazla zaman ayırıyor. Shoptet editörü Samuel Huba, Black Friday’in sonuçlarını değerlendiriyor: En iyi fiyatları arayın, ancak aynı zamanda bu e-mağazaların sunduğu benzersiz ürün ve hizmetleri keşfetme arzunuzu da ilk önce gösterin.