İnsanlar okul izni istiyor, Esk’te bu izin işverenleri tarafından sağlanıyor

MyHoca

New member
Çek Cumhuriyeti’nde kantine yemek kuponu şeklinde yapılan katkı, Çek Cumhuriyeti’ndeki çalışanların yüzde 47’sine ulaşıyor ve bu, işgücü piyasasında açık ara en güvenli yardım.

Yamada esnek çalışma saatlerine sahipler ve işveren bunu sadece yüzde dörtte bir oranında kendi halkına sunuyor ki yemek biletlerinde durum böyle değil. İşverenlerin aynı yüzde 37’si evden çalışmaya izin veriyor.

Bunu küçük bir yüzde farkıyla özel e-postalar, şirket etkinlikleri için telefon ve işverenin yüzde 32’si tarafından sunulan eğitim izin değişikliği takip ediyor. Karşılaştırma için, komşu Slovakya’da tatil zamanı en önemli dördüncü faydadır. Ancak, oradaki işverenlerin yalnızca yüzde on beşi alıyor.

Platy.cz portalının sonuçlarına göre, avantaja şu anda yalnızca kiralama segmentindeki sağlayıcılar için izin verilmektedir. Bu sonucu bankacılık ve finans segmenti takip etmektedir. Enerji sektörü bunu uzaktan takip etmekte olup, bu konuda dördüncü sırada telekomünikasyon yer almaktadır.

Şirketteki en önemli fayda olduğunu düşündüğüm ekstra tatile ek olarak, özel amaçlar için kullanma seçeneği ile bir dizüstü bilgisayar sağlanmaktadır.

Yerli işverenlerin beşte birinden daha azı sürekli emeklilik katkı payı sunmakta, beşte biri çeşitli çalışan indirimleri sağlamakta ve aynı işveren çalışanlarına park yeri sunmaktadır. Yeni bir çalışan tavsiye edilirse şirketin iki ikramiyesinin yaklaşık yüzde ikisi, yeni çalışanın kendini kanıtlaması ve şirkette kalması halinde işveren yüzde altı oranında bir ikramiye daha verecek.

Vergi avantajı için oyun

İşverenin fayda sağlama isteği, yaklaşan konsolide yasa tasarısından etkilenecektir. Bu sefer, çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin vergi muafiyeti kaldırılacak.

Ancak, örneğin Ticaret Odası veya sendikalar için durum böyle değil. Bu nedenle, Petr Fiala hükümetine sundukları ihtilaflı paketi değiştirmek için dokuz özel talepte bulundular. Diğer şeylerin yanı sıra, önce vergilerin parasal olmayan çalışanlara sağlanan faydalar üzerinde kalması gerektiği konusunda anlaştılar.

CNN Prima News’in edindiği bilgilere göre, işveren ve sendikalar sonunda başarıya ulaşacak ve hükümet sadece çalışanlara sağlanan faydalar için vergi muafiyeti elinden çekilecek gibi görünüyor. Bu, hükümetin pticoalice’sinden birkaç kaynak tarafından doğrulandı.

fayda seviyesi temelde açıktır. Dışarıdan çok fazla baskı var. Hükümetin siyasi partisine yakın bir kaynak, bu konuda geri adım atmasaydık çok şaşırırdım, o zaman seçimlerde herkes bunu öğrenirdi.

Ancak CNN Prima News’in bildirdiğine göre, Maliye Bakanı Zbynk Stanjura bu konuyu henüz tartışmadıkları için bilgileri henüz doğrulamadı.

Temsilciler Meclisi konsolide paketi yılın ikinci yarısında görüşecek, ancak Ağustos sonunda, örneğin aile ödeneğinin olmaması nedeniyle milletvekilinin gelmemesi durumunda.