İNCELEME: 2 Kasım, on iki yılın ardından harika bir albümle sallandı

HadessTruck

Global Mod
Global Mod
Şarkıcı Saa Langoov, gitarist Roman Helcl, basçı Jakub Vejnar ve davulcu Petr Ptek’ten oluşan grubun 2 Kasım’daki isimsiz dördüncü albümü dinlemesi kolay. En ince ayrıntısına kadar özenle hazırlanmış, baştan sona sürükleyici şarkılarla dolu leziz bir plak. Günün sonunda her ses detayı (prodüksiyondan Boris Carloff sorumluydu) kendi yerinde bir şarkıdır.


Lights Are Out, eski ve dürüst, hatta uçan, akılda kalıcı bir gitar riffiyle ilk dinleyişte göze çarpan, enerjik bir açılış şarkısı. Daha sonra Sai Langoov’dan bir söz söylemesi istendi ve kompozisyon etkileyici bir koro ile ilerliyor. Tutovka’yı su için temizleyin, tartışma yok. Ancak mutlaka birkaç kez çalın ve her dinlediğinizde bir ayrıntıya odaklanın.



2 Kasım



85 %

2 Kasım



Ritim hayal gücünüze ve davulların kusursuz çalınmasına yol açtı. Albüm benzer ayrıntılarla dolu; on şarkıyı elinizin altında bulundurduğunuzda bunları hatırlamak güzel. Ve bu sayede canlı, kendiliğinden ve neşeli görünüyor.


All Comes Down, pek anlaşılamayan elektronik seslerle dolu ama atmosfere daha da fazla renk katıyorlar. Şarkıcı yine akılda kalıcı bir melodik çizgiyi temsil ediyor, ama yine de: katmanlı şarkı dizeleriyle ne kadar ustaca çalıştığını dinleyin. Nasıl da hiçbir şeyin sizi şaşırtmayacağını hissettiğiniz anda, şaşırtıcı bir değişimle geliyor. Ve yine, gitarlarla iç içe geçen, güzelce sarılmış davulları dinlemenin faydası var. Ya da melankolik sarhoş edici ruh halinin sizi alıp götürmesine izin verin.


Stüdyoda tamamen yeni olan bu kadar heyecan verici müzikleri dinlemek gerçekten çok keyifli. 2 Kasım’ın şu anda Amerikan hard rock, dark country, soul ve benzeri türler arasındaki kesiti açısından iç pazarda bir rekabeti yok.


Yenilikleri hem bireysel hem de bir bütün olarak işe yarar. Mükemmel bir şekilde bir araya getirilmiş, ortak bir vizyonla birleştirilmiş, tamamen özgün, nadasav, apaçık görünmesi ve suçluluk havuzunda kaybolmaması için benzer müziğin ne kadar çalınması gerektiği. Pitom 2 Kasım, düşük dünyevilik için çabalamıyor, nefes almak kadar doğal bir şekilde müzik besteliyor ve çalıyor.