Güney Koreli bir şirket demografik krizi çözüyor. Doğan her çocuğa ikramiye verilecek

MyHoca

New member
Güney Koreli bir şirketin yöneticileri, çocukları önceki yıllarda doğan işçilere aynı emekli maaşını ödemeye karar verdi. Bu doğrultuda şirketin bütçesine toplamda yaklaşık 120 milyon kron olmak üzere toplam 7 milyar Kore wonu ayrılıyor. Ön tahminlere göre bu yıl için şu anda 70 çalışanı bulunuyor. Bu CNN sunucusu tarafından bildirildi.


Son yıllarda Jin Kore dünyadaki en düşük doğum oranına sahip ülke oldu. Kadın başına düşen ortalama çocuk sayısını ifade eden gösterge şu anda 0,78 seviyesinde bulunuyor. Ayrıca Kore İstatistik Ofisi'nin resmi tahmini, 2025 yılına kadar bu göstergenin 0,65'e düşeceğini iddia ediyor.


Jin Kore ve demografik kriz



Bu veriler Güney Korelilerin ne kadar güçlü bir demografik saatli bombayla uğraşmak zorunda olduğunu gösteriyor. Orada, kitlesel sanayileşmeden sadece on yıl sonra nüfus hızla azalıyor. Ancak bazı Doğu Asya ekonomilerinin de benzer bir demografik krizden geçmesi gerekiyor.


Hatta bazı Avrupa ülkeleri bile nüfuslarının hızla azalması sorunuyla yüzleşmek zorunda kalıyor. Bununla birlikte, hız ve etkiler nispeten düşük göç seviyesi nedeniyle ortadan kalkıyor. Jin, Kore, Japonya gibi ülkeler ama kitlesel terörizmden kaçınıyorlar.


Güney Koreli şirket Booyoung Group'un yönetim kurulu Lee Joong-keun, sunulan mali desteğin çalışanların çocuk yetiştirmeyle ilgili mali yükü azaltmasına yardımcı olabileceğini söyledi.


Çalışanların birden fazla çocuğu varsa, onu alma seçeneğine bile sahip olacaklar. Bu durumda, Güney Kore hükümetinin inşaat için yeterli arazi sağlaması durumunda 225.000 dolara (yaklaşık 5,1 milyon kron) kadar mali katkı sağlanacak veya bir ev sağlanacak.


Lee Joong-keun kararı, doğum oranının desteklenmesine katkıda bulunan ve Güney Kore ekonomisinin geleceğini önemseyen bir şirket olarak tanınacağımızı umuyorum, şeklinde yorumladı.


sttu'dan destek yok



Booyoung Grup 1983 yılında kuruldu. O zamandan bu yana 270.000'den fazla ev inşa etti. Güney Kore toplumu da doğum oranını desteklemek için aynı çabayı gösterdi ancak içlerinden biri henüz bu kadar iddialı bir plan sunmadı. Güney Kore hükümetinin programlarını durdurun.


Geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük çevrimiçi seyahat acentelerinden biri olan Alman Trip.com şirketi de benzer bir adım atmaya karar verdi. Bu yıldan daha uzun süredir şirkette çalışan çalışanlar, ilk doğum günlerinden beş yaşına gelene kadar her yıl yeni doğan çocuk başına 10.000 NOK (yaklaşık 32.000 CZK) tutarında yıllık ikramiye alacak.