Scuderia Ferrari, Formula 1’de 2023 sezonu için aracı olan SF-23’ü ortaya çıkaran en son üretici. Bu, Ferrari’yi Haas, Red Bull, Williams, Alfa Romeo, AlphaTauri, Aston Martin ve McLaren’in ardından gelecek sezon için arabasını ortaya çıkaran bugüne kadarki 8. takım yapıyor.
Yeni Ferrari SF-23, bu sefer birkaç yeni sponsorla aynı ikonik kırmızı ağırlıklı dış görünüme sahip. Ferrari’nin 2023’ü başlangıçta ‘675’ proje numarası olarak adlandırıldı, ancak daha sonra SF-23 adı benimsendi ve ekibin 2015’te tanıttığı adlandırma kuralına devam edildi.
Mitch Evans, Jaguar TCS Racing, Haydarabad Sokak Pisti ve yarışı hakkında konuşuyor | Formula E sezonu 2023
Maranello’dan gelen takım, geçen yılki İnşaatçılar Şampiyonası’nı şampiyon Red Bull Racing’in 200 puan gerisinde ikinci sırada tamamladı. Ancak bu yılın başlarında Mattia Binotto’nun yerini alan Fred Vasseur liderliğindeki Ferrari, güvenilirlik sorunlarını ve kötü yönetimi azaltmayı hedefleyecek. Charles Leclerc ve Carlos Sainz’in Ferrari kombinasyonu şimdiye kadar takım için iyi çalıştı ve iki sürücü geçen yıl sürücüler sıralamasında sırasıyla 2. ve 5. oldu.
Ferrari sunumunda konuşan Vasseur, “Bir takımın lansmanı yapması her zaman duygusaldır. Bunda benim katkım çok küçük ama araç üzerinde yapılan çalışmaları mükemmel bir şekilde hissedebiliyorum. Herkesin yapılan işten gurur duyduğunu düşünüyorum ve bu duygu herkesin motivasyonu ve sezon için çok önemli. Oldukça uzun bir sezon olacak ama motivasyon orada ve performans için çok önemli.”
Scuderia Ferrari’nin 2023’te Formula 1 Şampiyonası için yarışabileceğini düşünüyorsanız aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!