PATNA: Başbakan Nitish Kumar Salı günü yaptığı açıklamada, devam eden ‘Samadhan Yatra‘ Üniversitelerde akademik oturumların düzensizliği ve ertelenen sınavlar sorununu görüşmek üzere üst düzey bir toplantı düzenlenecek.
Samastipur’daki Karpoori Gram’da gazetecilere konuşan CM, ‘Samadhan Yatra’ sırasında sorunlarını değerlendirmek için insanlarla buluştuğunu ve öğrencileri etkileyen bu ciddi sorun hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi. “Üniversitelerle ilgili tüm çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesini, eğitim ve sınav sorunlarına özel önem verilmesini eğitim bakanından rica ettim.”
Çeşitli üniversitelerdeki oturumların süresinin dolması ve öğrencilerin geciken sınavlardan ve sonuçlardan muzdarip olmasının son derece kınanması gereken bir durum olduğunu söyledi. Çalışmaların zamanında yürütülmesi ve sonuçların yayınlanması ne pahasına olursa olsun sağlanmalıdır. “Bu konuyu vali ile de görüştüm ve yükseköğretim kurumlarındaki tüm akademik faaliyetlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlamasını istedim. Öğrencilerin zamanında kabulü, derslerin tamamlanması, sınavların uygulanması ve sonuçların yayınlanması sağlanarak oturumlar düzenlenmelidir.”
CM, hükümetin eyaletteki azami sayıda gence iş sağlamaya karar verdiğini söylemeye devam etti. Hükümet, istihdam potansiyeli yaratmaya ve maksimum sayıda genci almaya kararlı olduğundan, öğrencilerin akademik ilerlemesinin önünde herhangi bir engel olmamalıdır.
“Öğrencilerin kusursuz bir şekilde acı çekmek zorunda kalması beni incitiyor. ‘Samadhan Yatra’dan kısa bir süre sonra bir toplantı ayarlayacağım ve ertelenen oturumlar konusunu görüşeceğim” dedi.
Daha önce, Cumartesi günü Gaya’daki yatrasında, CM, MU’nun ertelenen akademik oturumları hakkında ciddi endişelerini dile getirmişti.