Citroën C3 Yol Testi İncelemesi: İlginç bir Fransız keyfi

Tarihine

Global Mod
Global Mod
Şeytan ayrıntıdadır derler ama Allah da ayrıntıdadır derler. Hangi söze bakarsanız bakın, bir şeye daha yakından bakarsanız onun birçok yönünü keşfedebileceğiniz açıktır. İlk bakışta, bu nitelikler ve nitelikler gözden kaçabilir. Son zamanlarda bu ifadelerin geçerli olduğu bir araba varsa, o da Citroën C3. İlk bakışta, nereden baktığınıza bağlı olarak ciddi görünebilir veya sizde kötü bir tat bırakabilir. Bunu, arabayı yanımda bulundurduğum üç gün boyunca soran birçok insanla birlikte yaşadım. Peki nedir bu bahsettiğim gizli detaylar, hadi öğrenelim!
Citroën C3 Tasarım ve Tasarım

Citroen C3 ön sağ

Önce en bariz şeyi aradan çıkarayım: C3 güzel bir araba. Yaşlı ya da genç ona bakan hemen hemen herkes, benzersiz tasarım felsefesinden, temiz hatlardan ve heybetli ön cepheden etkilendi. Uzun duruşu, aracın yoldaki varlığını güçlendiriyor ve neyse ki Citroën, onu bir SUV olarak adlandırma konusunda kararlı değil. ona bir diyorlar hatchback bir bükülme ile geride kalabilirim.
Önde çift çıtalı Citroën ızgarası ve LED gündüz farları bu arabanın ön tarafına yakışıklı bir görünüm kazandırıyor. Aynı şekilde, yan tarafta çamurluk bombelerinin üzerinden geçen bazı net çizgiler ve iki tonlu bir tavan elde etme seçeneğiniz var. Sonuç olarak, C3 üç parçalı bir takım elbise giyen kendine güvenen bir adam gibi hissettiriyor.

Citroen C3 sol profil

Citroen C3 profilde

Biraz yerinde olmayan tek şey çelik jantlar ve halojen farlar. Her ikisi de işlevseldir ancak aracın geri kalanının estetiğine uymaz. Citroën bir seçenek olarak alaşım jantlar sunuyor, ancak en üst modeli satın alsanız bile alaşım jantlar için fazladan ödeme yapmanız garip görünüyor.

Citroen C3 arka sol

Citreon C3 arka

Citroen C3 İç Mekan ve Özellikler

Citroen C3 iç gösterge paneli

Citroen C3’ün iç mekanı

Kabine girin ve Citroën’in neredeyse tüm yüzeylerde plastik kullanımına büyük ölçüde bağlı kaldığını göreceksiniz. Kağıt üzerinde gerçekten kötü bir şey gibi gelebilir, ancak tüm panellerin kalitesi ve kaplaması genellikle iyidir. Oturması sağlam hissettiren bir kabin yapmak için çok düşündüğü için üreticiye teşekkür ederiz. Hatta kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay ile donatılmış 10 inçlik büyük bir dokunmatik ekrana sahiptir. Ekranın yüksekliği daha kısa ve daha geniş, diğer araçlarda görülmeyen bir şey. Bunun kullanımının sorunlu olacağından şüphelendim, ancak yanlış olduğu ortaya çıktı. Ekranın bu benzersiz en-boy oranından hiçbir zaman şüphe duymadım ve işlem de sorunsuzdu. Gerçekten sevdiğim bir diğer şey de fabrikada takılan ses sistemiydi. Çok yüksek olan zengin bir sesi vardı. Uzun yolculuklara çıkmayı ve en sevdikleri müzikleri dinlemeyi seven insanlar tarafından çok beğenileceğini düşünüyorum.

Citroen C3 dokunmatik bilgi-eğlence ekranı

Citroën C3, 10 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranına kavuşuyor

Ne yazık ki, dokunmatik ekran kabindeki belki de en gelişmiş cihazdır. C3, otomatik klima kontrolü, orta kol dayama yeri ve bir tür karartma işlevine sahip bir iç ayna gibi bazı önemli şeylerden yoksundur. Dijital gösterge paneli bile eve yazılacak bir şey değil. Diğer arabalarda gördüğümüz süslü renkli ekranlar gibi değil ve sınırlı miktarda emlak sunuyor.
Akılda tutulması gereken bir şey, toplam 3.981 mm uzunluğa rağmen C3’ün 2.540 mm dingil mesafesine sahip olmasıdır. Bu, onu segmentteki en uzun dingil mesafesine sahip otomobil yapıyor ve bol miktarda iç alana dönüşüyor. İster önde ister arkada oturun, alandan şikayet edemezsiniz. Ben 1,80 boyundayım ve mevcut tavan boşluğuyla da hiçbir sorunum olmadı. Buradaki garip bir şey, ön ve arka kapıların açılma açısıdır. Ön kapılar daha büyüktür ve arkadakilerden çok daha geniş açılır. Arka koltuğa binip inmek sorun olmasa da iki sıra arasındaki farkı fark ediyorsunuz. Bagaj hacmi C3’te 315 litre ile yeterli ve eşyalarınızın büyük bir bölümünü içinde saklayabilirsiniz.

Citroen C3 bagajı

Citroen C3 bagajı

Citroën C3 Motor teknik özellikleri ve sürüş dinamikleri

Citroën C3 turbo benzinli motor

Citroën C3’ün 1.0 litrelik turbo benzinli motoru

Citroën, C3’ü iki motor seçeneğiyle sunar ve her ikisi de 1.2 litrelik üç silindirli motorlardır. Ancak biri turbo motor, diğeri ise doğal emişli. Daha baharatlı turbo benzinli modeli ve spoiler uyarısı aldım, çok eğlenceli! 10 bin Rs’den daha ucuza alabileceğiniz en güçlü motorlardan biridir. Gücü kapattığımda yüzümde tam anlamıyla bir gülümseme oluştu ve araba sürmeyi seviyorsanız eminim sizi de kıkırdatır. 108.5 hp ve 190 Nm ile bu motor, bu boyuttaki bir araba için fazlasıyla yeterli. C3 hattan oldukça hızlı çıkıyor, ancak devirleri yükselttiğinizde ve turbonun devreye girmesine izin verdiğinizde, bir roket gibi ateş ediyor! Motorla birlikte gelen altı vitesli düz şanzıman da iyi çalışıyor ancak debriyaj biraz fazla agresif olabiliyor. Özellikle birinci ve ikinci viteste debriyajı bıraktığınızda aldığınız tekmeye alışmak zorunda kaldım. Bence bu, Citroën’in biraz daha keşfedebileceği bir yön. Ani tepki, ilk başta arabanın çok hızlı olduğunu hissetmenize neden olabilir, ancak uzun vadede biraz can sıkıcı olabilir. Otomatikleri seviyorsanız, başka bir yere bakmanız gerekecek, çünkü Citroën şu anda C3’ü yalnızca manuel seçeneklerle satıyor.

Citroen C3 şanzıman

Citroën C3, altı vitesli bir manuel şanzıman alıyor

Beni hoş bir şekilde şaşırtan bir şey direksiyon tepkisiydi. Bu segmentteki bir araba için rakiplerinden çok daha çekici geldi ve arabayı çok daha doğru konumlandırabildim. Citroën, düşük hızlarda çok fazla direksiyon direncini önlemek ve hızlandıkça yeterli geri bildirim sağlamak için mükemmel dengeyi bulmuştur. Süspansiyon kurulumuyla da benzer bir hikaye. Mükemmel sürüş kalitesiyle tanınan ağabeyi C5 Aircross ile C3’ün doldurması gereken büyük ayakkabılar vardı. C3’ün beklentileri karşıladığını, karşılaşabileceğiniz tüm hız tümseklerinin yanı sıra yol kusurlarını da tükettiğini bildirmekten mutluluk duyuyorum. Ve C3’ün tekerleklerini sallamak isterseniz, bir sarkaç gibi sallanmayacak ve uyacaktır.
Citroën C3 Fiyatları ve Sonuç
Citroen C3’ün fiyatları 5.88 Rs’den başlıyor, ancak turbo benzinli model 8.15 Rs’den başlıyor. C3’ün kabin özelliklerini diğer arabalarla karşılaştırırsanız pek çekici gelmeyebilir. Ancak bilmeniz gereken şey, C3’ün kendi segmentindeki en iyi sürüş deneyimlerinden birini sunabileceğidir. Turboşarjlı benzinli motoru sürmek bir zevktir, direksiyon hassastır ve süspansiyon, günlük işe gidip gelirken karşılaştığınız tüm araziler için mükemmel bir arkadaştır. Bu incelemede ilginç ve ilginç kelimelerinden kaçınmaya çalıştım, ancak C3’ün Fransız arabalarıyla ilişkilendirdiğimiz bazı tuhaflıkları olduğunu kabul etmeliyim, ancak bunun dışında bu bir sürücü zevki. Baktığınız bir şey buysa, C3’ü seveceğinizden emin olabilirsiniz.