Charles Leclerc, Ferrari’nin 2023 Formula 1 ‘SF-23’ aracında iyi hissediyor

Tarihine

Global Mod
Global Mod

Yüzlerce hayran, bir yazı tura atışı ve şimdiden pistte olan ikonik kırmızı bir araba – Salı günü Ferrari için olağan Formula 1 otomobil sunumu değildi. Yaklaşık 500 tutkulu kırmızılı taraftarla dolu bir tribün önünde, sürücüler, Charles Leclerc ve Carlos Sainz Jr. Ferrari’nin Fiorano pistini yeni SF-23 arabasıyla turladı.
“Bu son derece özel. İtalya’ya her geldiğimizde çok fazla tutku yaşıyoruz.” Leclerc söz konusu. “Bu sadece bizim takımımız için, Ferrari için. Başka hiçbir yerde yok. Bu da onu çok çok özel kılıyor. Fiorano da bir aracı sergilemek için çok özel bir yer. Ben burada olduğumdan beri bu hiç yapılmadı.” ferrari.”
Ferrari en son F1 şampiyonluğunu 2008’de İnşaatçılar Şampiyonası’nda kazanmıştı. Geçen sezon Kimi Raikkonen’in kazanmasından bu yana sürücüler şampiyonluğunu kazanamadı. Leclerc geçen yıl, ilk üç yarıştan ikisini kazanarak yaklaşmıştı – takımın 2019’dan beri ilk Grand Prix galibiyeti – ama sonunda şampiyonun 146 puan gerisinde bitirdi Max Verstappen.
Leclerc, “2022, iki zor yıl olan 2020 ve 2021’e kıyasla ileriye doğru iyi bir adımdı.” “Ancak İnşaatçılar Şampiyonası’nda ikinci, Sürücüler Şampiyonası’nda da ikinci olduk.
“Yani bu yeni arabayı gerçekten dört gözle bekliyorum… Açıkçası amaç kazanmak. Demek istediğim, beni, tüm takımı motive eden şey kazanma duygusu. Bu yüzden geri dönmeyi gerçekten dört gözle bekliyorum.” araca bin ve umarım o şampiyonluğu kazanırsın.” Sezon öncesi testler 23-25 Şubat tarihleri arasında Bahreyn’de yapılacak ve sezon 5 Mart’ta başlayacak.
Ancak, F1’deki olağan statik araç sunumlarının aksine, iki Ferrari pilotu Salı günü yeni araçla piste çıkmak için ilk şanslarını elde etti. Önceki gün takım patronu Frederic Vasseur, hangi sürücünün önce gideceğini görmek için bir tarafta Leclerc’in, diğer tarafta Sainz’in numarası olan bir yazı tura atmıştı.

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing, Haydarabad Sokak Pisti ve yarışı hakkında konuşuyor | Formula E sezonu 2023

Leclerc birinci oldu ancak sadece iki tur alırken, Sainz üç tur aldı. Leclerc bundan o kadar keyif aldı ki devam etmek istedi. “Bunu seviyorum. Her şey iyi hissettiriyor. … Bir raund daha yapabilir miyim?” takım telsizinden sordu. Sainz gülerek yanıt verdi: “Hayır. Kutu, kutu, kutu.”
Vasseur, Leclerc’in şampiyonluk için mücadele etme şansına mal olan berbat bir strateji görüşmeleri sezonunun ardından görevden alınan Mattia Binotto’nun yerini aldıktan sonra geçen ay Ferrari’ye katıldı. Vasseur, “Tahmin edebileceğiniz gibi şimdiye kadar yoğun geçti.” Dedi. “Takımın sorumluluğunu hissediyorsunuz. Bu büyük bir onur ama sonuçta bence en önemli şey başarılı olmak. Performans göstermemiz gerekecek.”