Teknoloji devi Apple’dan AirTag, ABD’nin Kuzey Karolina eyaletinde çalınan bir arabanın izini sürmeye yardımcı oldu.
AppleInsider’ın bildirdiğine göre polis, sahibinin AirTag’i sayesinde çalınan arabanın izini sürebildi, ancak hırsızlar daha sonra yüksek hızlı kovalamaca sırasında arabaya çarptı.
Antar Muhammed toyota camry daha sonra komşunun kapı zili kamerasından alınan görüntülerle keşfedilen üç hırsız tarafından çalındı.
Muhammed, “Uyandık ve dışarı baktım ve karıma ‘Hey, arabanın artık garaj yolunda olmadığını biliyor musun?’ diye sordum.”
Muhammed ayrıca arabadan yeni bagaja kadar her şeye AirTags koyduğunu söyledi.
“Tam olarak nerede olduğunu belirleyebilirim ve aslında yakınlaştırıp neredeyse tam olarak arabanın olduğu park yerini seçebilirim” diye ekledi.
Hırsızların yakalandığı ve araçta bulunan silahların polis tarafından alındığı bildirildi.
Geçen yıl Haziran ayında AirTags, bir adamın Kanada’da çalınan Range Rover’ını bulup kurtarmasına yardım etmişti.
Bu arada, geçen ay izleme cihazı, kurtarıcıları bulunduğu yere yönlendirerek Kaliforniya’daki büyük selde kaybolan bir köpeğin kurtarılmasına yardımcı olmuştu.
–IANS