PATNA: Başbakan Nitish Kumar’ın BJP’nin HAM(S) kurucusunu cezbetmeye çalıştığını açıklamasından bir gün sonra Jitan Ram Manji eski CM, bu tür raporları yalanladı ve akıl hocası Nitish’in yaşadığı yerde kalacağını söyledi. Manjhi, eyalette iktidardaki Büyük İttifak’ın önemli bir müttefiki.
Manjhi Pazar günü medyaya verdiği demeçte Jahan Nitish rahenge, wahan ham rahenge (Ben sadece Nitish’in kaldığı yerde kalırım)… hiçbir yere gitmek söz konusu değil” dedi.
Manjhi, kendisinin ve ailesinin, Nitish’in devlet tahtını kendisine devrederken gösterdiği saygıyı asla unutmayacağını söyledi. Manjhi, “Fakir olabilirim ama fakir insanlar iyiliğin karşılığını ödemek için her şeyi feda ediyor. Nitish beni başbakan yaptı, bana saygı gösterdi. Ben ve ailem unutmayacağız” dedi. “Kharab din me bhi ham Nitishji ke saath hi rahenge” dedi. Manjhi’nin oğlu ve SC/ST sosyal yardım bakanı Santosh Kumar Suman da hiçbir ayartının onları Manjhi’den ayıramayacağını söyledi. GA. “Nitish Kumarji gerginliğe katlanmamalı. BJP’yi yenmek için 2024 LS anketleri ve 2025 eyalet anketleriyle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.
Suman, Genel Kurul’un devlette o kadar güçlendiğini ve artık ona hiçbir şeyin zarar veremeyeceğini söyledi. Ab (Jitan Ram) Manjhi par laga hua hai (Şimdi Manjhi’nin peşindeler),” dedi Nitish, Cumartesi günü Purnia’daki ortak bir GA toplantısında dolaylı olarak BJP’ye atıfta bulunarak. Manjhi’ye de tavsiyelerde bulundu. onunla ilgilenecekleri için taraf değiştirmemek.
Nitish, “Ab kuchh nahin Manjhiji ko idhar se udhar karna hai. Hamhi log unko aage badha denge (Manjhi’nin taraf değiştirmesine gerek yok. Onunla biz ilgileneceğiz)”, demişti Nitish.