Avusturya Postası yeni bir şey buldu. Paketleri kilitli bir daireye teslim edecek

MyHoca

New member
resimli resim
| Fotoğraf: sterreichische Post AG

Yeni Avusturya teslimat girişimi, çevrimiçi alışverişe yönelik artan talebin mantıksal bir sonucudur. Yalnızca 2023 yılında Avusturya 200 milyon balyayla rekor düzeyde işlem yaptı. Bloomberg ajansına göre, özellikle internetten alışveriş yapmasına izin verilmeyen genç nesil arasında tüketim alışkanlıkları hızla değişiyor.

Avusturya artık kentsel alanlarda alışverişe odaklanıyor. Kırsal kesimdekilerin aksine paketleri bahçenizde veya garajınızda bırakmanız mümkün değildir. Özellikle bölge sakinlerinin dışarı çıkacak izinleri olmayabilir, bu da pratikte paketi almak için evde uzun saatler beklemek veya paketi gişeden ya da belirlenen başka bir yerden almak zorunda kalmak anlamına gelir.

PMO'nun eve teslimatı 2021'den beri Avusturya'da test ediliyor. 18 yaşın üzerindeki Avusturyalılara ücretsiz olarak sunulacak yeniliğin arkasında sterreichische Post şirketi bulunuyor. Ancak yeni hizmet bazı Rakualılar arasında heyecan yarattı. Ancak pilot aşamada herhangi bir sorun ortaya çıkmamasına rağmen sistem güvenlik konusunda da endişeleri artırdı.

Pek çok insan için, evlerine başka birinin girmesine izin vereceklerini hayal etmek doğaldır. Bloomberg adına konuşan Avusturya'dan Markus Leitgeb, Ocen'in ulaşmak istediğimiz spesifik bir hedef grup olduğunu söyledi.

ABD'de bunu biliyor

Yeni hizmet, teslimatçının daire dışında bıraktığı paketlerin çalınmasını ortadan kaldıracak potansiyele sahip. Son yıllarda bu tür suçlar Avusturya'da da artıyor.

Her ne kadar bu güç dağıtım yöntemi Avrupa'da nispeten bilinmese de, Amerika Birleşik Devletleri'nde sizin için farklıdır. Amazon şirketi, akıllı anahtar ve depo sayesinde teslim edilen bir paket sunuyor ve Walmart şirketi, buzdolabına ayrı satın alma ve sipariş verme seçeneğini bile sundu.

Geçmişteki benzer girişimlerin tümü başarısız olmadı. Buraya bir arabanın bagajına bir teslimat paketi yerleştiren Amazon'un teslimat sistemi nedeniyle geldim.

Avusturya daha sonra her gün teslimatın ilk başta zor olduğunu, ilk saatlerde ise bunaltıcı olduğunu söyledi. Haberin duyurulmasından sonraki ilk 24 saat içinde yaklaşık iki bin kişi haber yaptı.