Avustralyalılar mesai saatleri dışında patronları tarafından rahatsız edilmeyeceklerdir. Oradaki hükümet yeni bir yasa hazırlıyor

MyHoca

New member
Avustralya iş ilişkilerinde bağlantıyı kesme hakkını uygulamaya hazırlanıyor. Oradaki federal hükümet bu teklifi sundu. Ona göre bu, uygulamada çalışanların haklarını güçlendirecek bir başka adım. Avustralyalı politika yapıcılar, uygulamada bağlantıyı kesme hakkının iş-yaşam dengesinin yeniden sağlanmasına yardımcı olacağını söylüyor.


Reuters, Avustralyalı senatörlerin çoğunluğunun öneriye desteklerini zaten ifade ettiklerini bildirdi. İktidardaki merkez sol İşçi Partisi'nden Avustralya Çalışma Bakanı Tony Burke Çarşamba günü yaptığı açıklamada bunu yaptı. Aynı zamanda, yeni mevzuatın çalışanları belirlenmiş çalışma saatleri dışında aşırı baskıya karşı koruyacağını da sözlerine ekledi.


Başbakan Anthony Albanese çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, “Biz sadece, tam gün ücretini almayan birinin, günün 24 saati çevrimiçi olmaması ve ulaşılabilir olmaması durumunda cezalandırılmaması gerektiğini söylüyoruz.” dedi.


Tasarının bu hafta içinde Avustralya Parlamentosu'na sunulması bekleniyor. Benzer yasal standartlar diğer Avrupa Birliği ülkelerinde de halihazırda geçerlidir. Bu, örneğin İspanya veya Fransa'dır.


Ancak bazı işveren grupları, bağlantıyı kesme hakkına ilişkin hükmün işletmelerin rekabet gücü üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyarıyor. Avustralyalı politikacılar muhtemelen Yeşiller siyasi partisi tarafından da onaylanan yasal öneriyi yine de onaylayacaklar.


“Avustralyalılar her yıl ortalama altı haftaya kadar ücretsiz fazla mesai yapıyor. Bu, ekonomi genelinde 92 milyar A$'dan fazla ödenmemiş ücrete denk geliyor”, diye bitiriyor Yeşiller lideri Adam Bandt.