Ather Energy 10 lak daha fazla elektrikli scooter üretecek: Eyes yeni EV fabrikası

Tarihine

Global Mod
Global Mod

Elektrikli iki tekerlekli aracın benimsenmesi, geçen yıl meydana gelen birkaç yangın olayından sonra bir miktar istikrar gördüğünden, önde gelen EV oyuncusu Diğer enerji Pazar günü, talebi karşılamak için ek bir tesis kurmak için birkaç eyalet hükümetiyle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.
Ravneet Phokela, Baş İşletme Sorumlusu (CBO) Ather Energy, IANS’a şirketin üretim üretimini artırdığını ve şu anda sahip olduğu yıllık 400.000 kapasiteye ek olarak 10 lakh birim kapasite eklemeyi planladığını söyledi.
“EV’lerin daha hızlı benimsenmesini sağlamak için, halka açık hızlı şarj ağlarına yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ülke genelinde kurulu yaklaşık 1.000 şarj cihazıyla, şimdiden ülkedeki en büyük iki tekerlekli hızlı şarj ağına sahibiz ve bu sayı artmaya devam ediyor.” Phokela Bengaluru merkezli Ather Energy, geçen yılın Aralık ayında yüzde 389’luk bir büyümeyle (yıldan yıla) 9.187 adet satış kaydetti.

LML Star Elektrikli Scooter Gezinti | Sıfır Rezervasyon Ücreti & 360 Derece Kamera | TOI Otomatik

Phokela’ya göre 2022’yi güçlü bir satış ivmesiyle kapattılar ve iki tekerlekli araç satışlarında sektördeki yaklaşık yüzde 40’lık düşüşe rağmen “Aralık satışlarımız Kasım ayına göre yüzde 26 arttı.”
EV endüstrisi, benimsenmesini hızlandırmak için merkezi ve eyalet hükümetlerinin güçlü desteğine tanık oldu. Merkezi hükümet, denklemin hem talep hem de arz tarafını canlandırmayı amaçlayan birkaç ilerici politika uygulamaya koydu.
FAME-II politikası, üretim için PLI planlarının tanıtılması ve GST’nin düşürülmesi, hükümetin uzun vadeli vizyonunu karşılamak ve Hindistan’ı küresel bir EV üretim merkezi haline getirmeye odaklanmak için başlatılan girişimlerden bazılarıdır. Eyalet hükümetleri, ek sübvansiyonlar, yol vergilerini kaldırarak ve üretim için indirimler sunarak vb. katkıda bulundu.
Phokela, “Bu girişimler, ülkedeki elektrikli arabalara geçişi hem tüketiciler hem de üreticiler için daha kazançlı ve mali açıdan uygun hale getirdi” dedi. bu diğer 450X EV platformu, kalite, güvenlik ve güvenilirlik için bir ölçüt olarak kabul edilmektedir.
Ather CBO’su IANS’a “Güçlü ve büyüyen bir talep var ve şu anda odak noktamız bu talebi karşılamak için coğrafi ayak izimizi ve dağıtımımızı genişletmek. Ürünlerimizi daha fazla tüketiciye erişilebilir kılmak için perakende ağımızı genişletmeye devam edeceğiz” dedi. .
Şu anda EV girişiminin 73 şehirde 90 deneyim merkezi var. Phokela, “Bu pazarlarda scooterlarımıza yönelik güçlü talebe tanık olduğumuz için Mart 2023’e kadar 100 şehirde, özellikle Tier 2 ve 3 şehirlerde yaklaşık 150 deneyim merkezi açacağız” dedi.
Ather ayrıca apartman kompleksleri, ofisler, kolejler ve teknoloji parkları gibi yarı özel konumlara AC yavaş şarj cihazları kuruyor. Phokela, tüketicilerin bugün hissedebilecekleri endişe olduğunu söyledi.