Pek çok yeteneğe sahip bir adam. Bu, Arnošt Goldflam’ın yaşam yoluna adanan son Çek Televizyonu belgeselinin etkili başlığıydı. Yetmiş yedi yaşındaki tiyatro profesörü, oyuncu, oyun yazarı ve yazar şu anda Prag’daki Studio Ypsilon’da yeni bir prodüksiyonu yönetiyor. Başka bir deyişle, gençliğinde örnek aldığı ve uzun yıllardır üzerinde çalıştığı en sevdiği sahne. Uzun süredir ortadan kaybolan gezgin aktör fenomenini hayata geçiren Komedyenler adlı oyununun yeni yapımının galası Salı günü burada yapılacak. Goldflam çocuklara ve yetişkinlere yönelik kitaplar yazmaya devam ediyor. Sonuçta Strašidelná Šumava adlı romanı Kasım ayında bu iki okuyucu grubu için aynı anda yayımlandı.
Komedyenlerinizi yıllar önce Na Jezerce Tiyatrosu’nda izlemiştim. Sizi bu oyunu yazmaya iten şey neydi?
Geçen yüzyılın başında eski aktörlerin memleketlerinde nasıl dolaştıklarıyla ilgileniyorum. Anılarını okumayı seviyorum, ayrıca bazılarını çalarken deneyimleme şansım oldu. Çok ilgimi çekti ve ilham aldım. Yardımcı rolünü oynayan mükemmel oyuncu Věra Kubánková öldüğü için Jezerka’da oynamayı bıraktı. Bunun üzerine Komedyenler geri çekildi. Ama bana bu parça henüz tükenmemiş gibi geldi.
Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliğiyle
Aylık
49 CZK
89 CZK
Ön ödeme
40 CZK tasarruf edersiniz
Daha sonra, 89 CZK/ay
+ çevrimiçi televizyon televizyon
Açık 90 gün ücretsiz
Şimdi %45 indirim
Açık 90 gün ücretsiz
Bienal
990 CZK
1.690 CZK
Ön ödeme
700 CZK tasarruf edersiniz
Daha sonra 1.690 CZK/2 yıl
Açık 90 gün ücretsiz
Bugün katılın ve şunları edinin:
Komedyenlerinizi yıllar önce Na Jezerce Tiyatrosu’nda izlemiştim. Sizi bu oyunu yazmaya iten şey neydi?
Geçen yüzyılın başında eski aktörlerin memleketlerinde nasıl dolaştıklarıyla ilgileniyorum. Anılarını okumayı seviyorum, ayrıca bazılarını çalarken deneyimleme şansım oldu. Çok ilgimi çekti ve ilham aldım. Yardımcı rolünü oynayan mükemmel oyuncu Věra Kubánková öldüğü için Jezerka’da oynamayı bıraktı. Bunun üzerine Komedyenler geri çekildi. Ama bana bu parça henüz tükenmemiş gibi geldi.
Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliğiyle
Aylık
49 CZK
89 CZK
Ön ödeme
40 CZK tasarruf edersiniz
Daha sonra, 89 CZK/ay
Açık 90 gün ücretsiz
Şimdi %45 indirim
Açık 90 gün ücretsiz