Adam havayolunun sistemindeki boşluklardan yararlandı. 58 bedava bilet aldı

MyHoca

New member
2020'de Auckland, Yeni Zelanda'dan Sidney, Avustralya'ya 285 Yeni Zelanda doları, yani yaklaşık 3.900 kron karşılığında bir bilet rezervasyonu yaptı. News.com.au'nun haberine göre havayolu daha sonra kendisine ücretsiz bir dönüş bileti sağladı.

Daha sonra Auckland'dan olan uçuşu iptal etti ve tazminat olarak bilet ayırtmak için kullanabileceği bir kredi aldı. Satın alma ve ardından iptal etme süreci 57 kez tekrarlandı. Ona göre aklında yıllar dışında bir gün yoktu. Ancak taşıyıcının kendisinden istediği mali anlaşmayı almayı umuyordu. Bu nedenle Barugh, yaklaşık 68.000 kron tutarında, yaklaşık 4.500 Avustralya doları tutarında geriye dönük vergi talebiyle mahkemeye başvurdu.

kahretsin evet yaptım ve ne. 58 ayrı SYD-AKL 0 $ uçuşunun rezervasyonunda yasa dışı hiçbir şey yok. şimdi soruyorum @Jetstar_NZ vergileri iade etmek için ama sorun yaşıyorlar. https://t.co/e59rfJtcAz

9 Mayıs 2024, 18:36 pspvek arşivlendi: 15 Mayıs 2024, 12:46.

Crikey portalına verdiği röportajda, yolcuların hareket ücreti de dahil olmak üzere her uçuşun birkaç güne mal olduğunu açıkladı. Bu, ülkeye dönüp dönmediğine bakılmaksızın, bir kişinin Avustralya'dan başka bir ülkeye gitmesi karşılığında Avustralya hükümeti tarafından toplanan vergidir. Ücret 60 AUD (yaklaşık 900 K)

Bu bir prensip meselesi olduğunda

Barugh Avustralya mevzuatına atıfta bulundu. Uçamayan kişinin emekli maaşını iade etmek için bir yıl süreye sahip olduğu, yolcuların ülke içindeki hareketlerine ilişkin tahsilat ücretine ilişkin Kanun'un 9. maddesi değiştirildi. Bu ücreti Jetstar benim adıma ödediği halde ödemekle yükümlü olduğumu belirten 10k maddesi eklenmiştir.

Birisi Sidney'den Auckland'a seksen dördüncü uçuşu tamamlamamı isteseydi muhtemelen yapardım, toplantıdan bu yana gerçekten bir kez bile uçmamaya çalışıp çalışmadığı sorusunu yanıtladı.

Suçlamanın sadece bir komedi olup olmadığı sorulduğunda, yalnızca yolcuların hareket ücretine ilişkin makbuz düzenlemekle ilgilendiğini söyledi. Hiçbir şey karşılığında vermem, dedi.

Jetstar Havayolları durum hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Havayolu, news.com.au'ya yaptığı açıklamada, konunun mahkeme tarafından tartışıldığı için şimdilik yorum yapamayacağımızı söyledi.