AAP işçileri protesto etti,RJD, JD(U) merkezden kaçtı | Patna Haberleri

BaDe

New member

PATNA: AAP işçileri ve liderleri protesto gösterisi düzenledi BBP ofisi üst düzey parti lideri ve Delhi’nin CM yardımcısı Manish Sisodia’nın tutuklanmasını protesto etmek için Pazartesi günü burada. Finans, eğitim, planlama ve uyanıklık gibi önemli portföylere sahip olan Sisodia, Pazar günü polis tarafından tutuklandı. CBI şu anda yürürlükten kaldırılan özel tüketim vergisi politikasının geliştirilmesi ve uygulanmasında iddia edilen usulsüzlükler için.
Pankart ve posterlerle donanmış düzinelerce AAP çalışanı, BJP binasının önünde toplanarak sloganlar atarken, polis kalabalığı kontrol altına almaya çalıştı. İddia edilen partinin başkan yardımcısı, “Sisodia sorgulanmak üzere çağrıldı ancak düzmece bir davada tutuklandı. CBI’nin ona karşı hiçbir kanıtı yok” dedi. Manoj Kumar.
Parti sözcüsü Bablu Kumar, merkezi hükümetin Adani konusunda nasıl sessiz kaldığını, ancak Delhi’nin eğitim sektöründe büyük dönüşümlere neden olan Sisodia’yı alelacele tutukladığını merak ettiklerini söyledi. Bir sonraki Lok Sabha anketlerinde Narendra Modi hükümetinin felaket olacağını tahmin eden Kumar, “Merkez onu tutuklayarak binlerce öğrencinin kariyeriyle oynadı” dedi.
Sisodia’nın maliye bakanı sıfatıyla Delhi için bütçe hazırlarken tutuklandığını söyleyen başka bir AAP lideri, “Onun tutuklanması BJP’nin tabutuna çakılan son çivi olacak” diye bağırdı.
Bihar CM yardımcısı ve RJD lideri Tejashwi Prasad Yadav, Sisodia’nın tutuklanmasını kınadı ve muhalefet partilerini safran kampına karşı birleşmeye çağırırken BJP’yi devlet kurumlarını kötüye kullanmakla suçladı. Tejashwi Pazartesi günü tweet attı “Delhi eğitim bakanının tutuklanması şaşırtıcı değil. CBI/ED gibi kurumlar artık özerk değil, BJP’nin yan kuruluşları haline geldi.”
Tejashwi, kendisinin ve partisinin zaten BJP tarafından hedef alındığını belirterek, tüm muhalefet partilerinden bu kurumların özerk doğasının yeniden tesis edilmesi için birlik olmalarını ve protesto etmelerini istedi.
JD(U) Ulusal Başkanı Rajiv Ranjan namı diğer Lalan Singh de Sisodia’nın tutuklanmasını kınadı. “Sisodia’nın suçlu olup olmadığına mahkeme karar verecek olsa da asıl soru, ‘kafesteki papağanların’ 81.000 Rupilik kurumsal skandala karıştığı iddia edilen kişiye karşı herhangi bir işlem yapıp yapmayacağıdır.” diye sordu.