2023 Motogp: MotoGP 2023 Portekiz GP Yarışı Tarih ve Saat: Nasıl Ücretsiz İzleyebilirim?

Tarihine

Global Mod
Global Mod
MotoGP 2023 için geri döndü ve sezonun ilk yarışı Portekiz’in Portimao Pisti olarak da bilinen Algarve Uluslararası Pisti’nde yapılacak. 2022 sezonu, Sürücüler Şampiyonası için Fabio Quartararo, Francesco Bagnaia ve Aleix Espargaro arasında şiddetli bir mücadeleye sahne oldu. Kötü bir başlangıcın ardından Bagnaia, tacı eve götürmek için MotoGP tarihinin en büyük geri dönüşünü yaptı. Sonunda ikinci bitiren en yakın rakibi Fabio Quartararo ile 91 puanlık bir açığı kapatmayı başardı. Yarış pistinde sekiz motosiklet bulunan Ducati, İnşaatçılar Şampiyonası kupasını kolayca aldı.




Mitch Evans, Jaguar TCS Racing, Haydarabad Sokak Pisti ve yarışı hakkında konuşuyor | Formula E sezonu 2023


Hindistan’daki spor hayranlarına iyi haberler var. Viacom18 yayın haklarını güvence altına almıştır. Sezonun tamamı yayınlanacak JioSinema abonelik gerektirmeyen. Bu sezon özel ve daha pahalı bir platforma taşınan Formula 1’e kıyasla MotoGP, kitleler için daha erişilebilir hale geldi. Discovery+’ta zaten mevcuttu, ancak bunun için yıllık abonelik ödemeniz gerekiyor. Hintli hayranlar için bir başka büyük haber de Hindistan’ın yayında olması. MotoGP 2023 Buddh International Circuit’te planlanan sezonun 14. yarışı ile takvim.
2023 için sürücü kadrosunda bazı önemli değişiklikler ve ayrıca takım sayısında bazı değişiklikler oldu. Suzuki, geçen yılın sonunda MotoGP yörüngesindeki fişi çekti ve yerini kimse almadı. RNF Yarışa Yamaha ile birlikte olan şimdi Aprilia’ya geçti. Bu, Aprilia’ya RS-GP hakkında daha fazla bilgi edinme ve ayrıca Ducati kademesiyle savaşmak için daha fazla cephane alma şansı veriyor. Son olarak, Tech3 KTM Factory Racing takımının adı Gas Gas Factory Racing Tech3 olarak değiştirildi.

MotoGP'yi nerede izleyebilirim?


Suzuki takımı artık rekabet etmediği için Joan Mir, Repsol Honda’ya geçti. Gas Gas KTM makinesinin üstüne binecek olan Pol Espargaro’nun yerini aldı. Mir’in önceki takım arkadaşı Alex Rins, artık LCR Honda takımının bir parçası. Enea Bastianini, Ducatio Lenovo ana takımına terfi ederken, Jack Miller Red Bull KTM Factory Racing takımına geçti. Diğer değişiklikler arasında LCR Honda’dan Gresini Racing MotoGP’ye geçen Alex Marquez ve Tech3 KTM’den RNF Aprilia’ya geçen Raul Fernandez yer alıyor. Bu yıl griddeki tek çaylak, GasGas Factory Racing Tech3’ü kullanacak olan Augusto Fernández.
Bu yıl MotoGP’nin hafta sonu yapısındaki büyük bir değişiklik, ‘Sprint Yarışları’nın tanıtılmasıdır. Her yarıştan önce, tüm yarışın yaklaşık yarısı uzunluğunda olacak bir sprint gelecek ve sadece en iyi 9 sürücüye puan verilecektir. Bu hız yarışlarının, ana yarışların bir parçası olmayacak kendi sınıflandırmaları olacaktır. Sürücülerin sprint ve özellik yarışı için sıraya girme sırası, daha önce olduğu gibi yine iki eleme turu tarafından belirlenecek.
İşte 2023 sezonunun ilk eleme, sprint ve ana yarışının tarihleri ve zamanlaması:
Nitelikli
25 Mart (Cumartesi) 16:20
sürat yarışı
25 Mart (Cumartesi) 20:30
Irk
26 Mart (Pazar) 18:30