2023, 2022’ye kıyasla daha fazla siber saldırı görecek: rapor

MyHoca

New member


Hacim artışı olacak siber saldırılar 2023 yılına kadar insanların kullandığı meşru araçların siber suçlular tarafından manipüle edileceğini vurgulayan bir habere göre önümüzdeki 12 ay içinde.
Check Point Software Technologies’in Tehdit İstihbaratı kolu olan Check Point Research (CPR), üç önemli bulgu içeren 2023 Güvenlik Raporunu yayınladı.
Rapor böyle diyor Haktivizm (hack + aktivizm), anlamı hile siyasi veya sosyal amaçlı amaçlarla, 2023 yılında artacaktır. Devlet destekli siber operasyonlar ve bilgisayar korsanlığı Giderek daha belirsiz hale gelen devlet dışı hacktivist gruplar, her zamankinden daha organize ve etkili.

fidye yazılımı gasp yıl içinde de artacak ve bilgisayar korsanları veri silme ve hırsızlığı tespit etmeye odaklanacak. Raporda, “Fidye yazılımı operasyonlarının atfedilmesi ve izlenmesi giderek daha zor hale geliyor ve şifreleme etkinliğini tespit etmeye dayalı mevcut koruma mekanizmaları daha az etkili hale gelebilir.”
bir olacak bulut tabanlı ağlara yönelik artan saldırıgüvenlik şirketi raporunda söyledi.
“Önümüzdeki 12 ayda saldırılarda artış göreceğimize şüphe yok. Buluta geçiş, siber suçlular için daha geniş bir saldırı yüzeyi oluşturdu ve hepimizin kullandığı meşru araçlar, siber suçlular tarafından manipüle edilmeye devam edecek. Check Point Software’de Araştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Maya Horowitz, “Bu, Rus siber suçluların OpenAI’nin API kısıtlamalarını aşmaya ve kötü niyetli nedenlerle sohbet robotuna erişmeye çalıştığı ChatGPT örneğinde zaten gösterildi.”

2022’deki siber saldırılar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
CPR, Rus-Ukrayna savaşına yanıt olarak siber saldırıların 2022’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını söylüyor. Eğitim ve araştırma en çok hedeflenen sektör olmaya devam ediyor, ancak sağlık sektörüne yönelik saldırılar yıldan yıla %74 artış kaydetti.
Rapora göre, 2022’de siber saldırı sayısı bir önceki yıla göre %38 artacak ve kuruluş başına haftalık ortalama 1.168 saldırı kaydedilecek.