2022 Dünya Kupası: Elon Musk, Twitter’daki aksiyonu takip etmenizi istiyor

MyHoca

New member
Sadece bir gün içinde, futbol Dünya Kupası 2022, Katar’ın açılış maçında Senegal ile oynamasıyla başlar. Dünya Kupası her dört yılda bir gelir ve diğer birkaç spor etkinliği kadar ilgi toplar. Temizlemek, Elon Musk bunu bil. Bir tweet’te, yeni sahibi twitter Twitter’daki kullanıcıları tüm eylemi görmek için sosyal medya platformuna gelmeye çağırdı.
Musk, “Pazar günü ilk Dünya Kupası maçı! En iyi haber ve gerçek zamanlı yorum için Twitter’a bakın.”
Dünya Kupası Twitter için neden ‘önemli’?
2018’de Market Watch’tan bir rapor, Brezilya’nın 2014 Dünya Kupası’nın ikinci çeyrekte Twitter’ın gelirini artırdığını öne sürdü. Ayrıca, Twitter’ın Rusya’daki 2018 Dünya Kupası sırasında şaşırtıcı bir şekilde 115 milyar gösterim aldığı bildirildi. The Information tarafından hazırlanan bir rapora göre, zorla ve gönüllü olarak yapılan kitlesel göç, Twitter’ın altyapısının Dünya Kupası tarafından oluşturulan trafik hacmini nasıl ele aldığını etkileyebilir.
The New York Times’tan bir haber, yüksek profilli olaylar sırasında kesintileri önlemek için kritik olan ekibin istifa ettiğini belirtti. Raporda, “Bilgisayar mimarisiyle ilgilenen çekirdek hizmetler ekibi 100’ün üzerinde kişiden dörde düşürüldü. Medyanın tweet’lerde nasıl göründüğü veya profillerin takipçi sayılarını nasıl gösterdiğiyle ilgilenen diğer ekipler sıfıra indi” diyor.
Son iki gündür Twitter, sosyal medya platformunun geleceği hakkında kıyamet ve kasvetle çalkalanıyor. Bir ültimatomun ardından Twitter’dan toplu istifa olduğu bildirildi. Misk verdi.
Dünya Kupası tarihsel olarak Twitter’da çok fazla trafik oluşturmuştur. Ve Musk’ın hayranlara açık “davetiyesi”, kendisinin ve Twitter’ın Dünya Kupası’nın sosyal medya platformuna neler getireceğini ele alma planları olabileceği anlamına geliyor.