Y kuşağının varlıklı kuşağı, zenginlik bakımından öncüllerini geride bırakıyor. Kalıtım da rol oynuyor

MyHoca

New member
35 yaşındaki ortalama aşık, aynı yaştaki baby boomers kuşağından yüzde on daha fazla mülke sahipti. Amerikan CNBC'nin hazırladığı bir araştırmaya göre, en zenginlerin yüzde 10'u aslında beşte birine aşık oldu; bu da kurt dünyasından sonra doğan neslin torunlarıyla karşılaştırılabilecek bir rakam değil.


Araştırmanın yazarları Rob Gruijters, Zachary Van Winkle ve Anette Eva Fasangov, Y kuşağının birbirinden o kadar farklı olduğunu, ortalama özellikleri hakkında konuşmanın anlamsız olduğunu yazdı. Y kuşağı çok uzun zaman geçirirken, diğerleri sorunlarla karşılaşıyor. Mark Zuckerberg ve Sam Altman'ı düşünüyoruz.


Araştırma, bugün kendilerini 28 ila 43 yaşları arasındaki kişiler olarak tanımlayan Y kuşağının defalarca finansal sorunlarla karşılaştığını ortaya çıkardı. Mali kriz zamanlarında büyüyorlar, birçoğunun bir evi var, varlıklarından ziyade borçları var, düşük maaşlar alıyorlar, istikrarsız bir işe sahipler ve burada aile kuruyorlar.


DuyurulduRonky
Bebek Boomers'ı1946 1964
Nesil x1965 1979
Y Kuşağı1980 1994
Z kuşağı1995 2009
Alfa Nesli2010 2024

doğum yılına göre lenn nesli


Autoi ayrıca en zengin aşıkların yüzde onunun, vasıflı çalışma karşılığında aldıkları ödüllerden kâr elde ettiğini belirtiyor. Yüksek prestijli işlerde gelirler artarken, düşük statülü işlerde ücretler aynı kaldı veya azaldı.


Üniversiteden mezun olan, mezun düzeyinde iş bulan ve nispeten geç aile kuran Y kuşağı sizinle aynı zenginliğe sahip oldu; benzer yaşam gidişatına sahip baby boomers kuşağı değil.


Büyük servet transferi



Bu kadar büyük bir zenginliğin ikinci temel çivisi ise şiir aşkıydı. Baby Boomer kuşağının yirmi beş yılda 70 ve 90 milyar dolar, yani 2,1 trilyon kron değerindeki servetini, servet aktarmak amacıyla bağışladığı tahmin ediliyor. Bunun büyük bir yüzdesi çocuklarına gitmeli.


Varlık yönetimiyle uğraşan şirketler, bu servetin değerinin gelecek nesillere damlamaya başladığını iddia ediyor. UBS'nin Özel Varlık Yönetimi bölümünün editörü John Mathews, son on yıldır bahsettiğimiz büyük servet transferinin yolda olduğunu söyledi. Dünyadaki milyarderlerin ortalama yaşı şu anda 69'dur. O zaman tüm bu piyade veya ileri zenginlik hızlanmaya başlayacak.




Nepotism baby'nin kısaltması olan Nepo baby, ebeveynleri aynı çürük nedeniyle ölen ünlüleri belirtmek için kullanılan bir terimdir.

Anne ve babasının belirli bir sektörle bağları olduğu için bu bağları o sektörde kariyer yapmak için kullanabileceğini öne sürüyor.


İki sevgili arasındaki gerilim, mal kaybının farkına varacağı için beş yıl içinde muhtemelen daha da artacaktır. Aşık olmayanların sosyal medyada zenginlik sergilemeleri nesiller arası bir mücadeleye, yoksul aşıkların aşırı harcama yapmasına veya onlara ayak uydurmak için gösterişli yaşam tarzlarından bir duvar oluşturmasına neden olabilir.


Wells Fargo tarafından yapılan bir anket, varlıkları 250 bin ila 1 milyon dolardan (5,8 ve 23,4 milyon kron) fazla olan kişiler olarak tanımlanan zengin aşıkların üçte birinin, bazen başkaları üzerinde izlenim bırakmayı göze alamayacakları şeyleri satın aldığını ortaya çıkardı. Varlıklı aşıkların yalnızca yüzde 41'i yaşam tarzlarını kredi kartları veya kredilerle finanse ederken, X kuşağının yüzde 28'i ve Baby Boomers kuşağının yüzde 6'sı bu oranlara sahip.


Zengin aşıklar ile diğerleri arasındaki kavga, onların servete karşı tutumlarını şekillendirecektir. Bin yıldan fazla bir süre önce, Amerika'daki milyonlarca ve milyarlarca kişinin çoğunluğu, girişimciler de dahil olmak üzere, kendi kendini yetiştirmiş insanlardı.


Fidelity Investments şirketi tarafından yapılan bir araştırma, Amerikalı milyonerlerin yüzde 88'inin ilk olarak kendi kendini yetiştirmiş olduğunu, yani özellikle hayata parasız, uzak veya yüksek sosyal statüye sahip olmadan başlamışlarsa, kendi paralarıyla zengin ve varlıklı hale gelen kişiler olduğunu ortaya çıkardı.


Ancak bir gün zenginlik sıradan hale gelebilir. UBS şirketinin yaptığı bir araştırma, geçen yıl yeni milyarderler arasında, son dokuz yılda ilk kez servetini artıran mirasçıların, kendisini yaratan milyarderlerden daha fazla servet biriktirdiğini ortaya çıkardı.


Zenginlik suçluluk demektir



İlk mirasçıların servetindeki artış, emlak yönetim şirketleri, lüks şirketler, seyahat acenteleri ve emlak acenteleri için yeni ve kazançlı bir pazar yaratıyor.


Manhattan'ın en iyi lüks emlak komisyoncularından biri olan Clayton Orrigo, zengin aşıklar üzerinde başarılı bir iş kurdu. Bir milyar dolardan (93 milyar kron) daha az bir fiyata gayrimenkul sattı ve mağazalardaki fonları düzenli olarak on milyon doların altında bir fiyata kullandı.


Ona göre, işlerinin büyük çoğunluğu son zamanlarda servetlerini artıran 20'li ve 30'lu yaşlarındaki alıcılardan geliyor.


CNBC, ilk olarak yirmili yaşlarındaki birine on altı milyon dolara (374 milyon kron) bir daire sattığımı söyledi. Bu çocukların ardındaki zenginlik aşırıdır.


Zddn zenginliği Orrig'in uzmanlık alanı haline geldi. bunun için aile ofisleri, İsveç aile fonları ve Manhattan'ın başka bir yerindeki seçkin özel kulüp Casa Cipriani gibi New York'un üst düzey kulüplerinde takılan zengin gençlerden oluşan seçkinlerle ilişkiler kurmaya çalışıyor.


İş formülü basittir. Birkaç yıl içinde ondan şehir merkezinde yeni bir binada beş veya on milyon dolara (117 veya 234 milyon kron) iki odalı bir daire satın almak isteyecekler. Orrigo, “Çalışmam dünyanın en zengin aileleriyle çok sessiz ve ihtiyatlı bir işbirliğini içeriyor” diye bitirdi.