AB dışındaki ülkelerden gelen yabancılar artık Çek tarım arazisi satın alamayacak

MyHoca

New member
KDU-SL, Ziraat Odası'nın açıkladığı değişiklikten bu yana tarım dışı yatırımcıların toprak fiyatları üzerindeki baskısını azaltma sözü verdiğini belirtti. R'nin AB üyeliği göz önüne alındığında, AB ülkelerinden sakinler için satın alımlar mümkün, benzer bir değişiklik büyük olasılıkla Avrupalı yetkililerden bile geçmeyecek.


Agro 21 toprağının satışını yapan şirketten Jiho Jakln'a göre, satın almanın kaybının neredeyse hiçbir anlamı yok. Ona göre, AB dışındaki ülkeler pratikte Çek Cumhuriyeti'ni istemiyor, hatta ondan yatırım bile istemiyor. Ona göre en fazla Çek davası talep edilmeli, ancak bu durumda bir istisna uygulanacaktır. Karanlıkta öyle bir tekme ki, K.


Tarım analisti Petr Havel de durumu benzer, ancak daha umut verici bir şekilde değerlendiriyor. Maliye Bakanlığı DNES'e verdiği demeçte, bunun bir tür uzlaşma olduğunu düşünüyorum, çünkü toprağın yazılı olarak yüklenmesine ilişkin teklifte, çiftçiler için öncelikli satın alma da dahil olmak üzere pek çok şey vardı. Ona göre bu resmi bir meseledir. Her ikisi de, Avrupa dışındaki ülkelerden biri gerçekten arazi satın almak isterse, bunu siyah bir at aracılığıyla, örneğin vatandaşların resmi olarak hazır bulunacağı ancak yabancıların onları fiilen kontrol edeceği bir şirket aracılığıyla yapabilecekleri konusunda hemfikirdir. .


Özel Tarım Derneği başkanı R Jaroslav ebek, planlanan değişiklikle ilgili olarak, “Bunu durmayacak ama faydası da olmayacak bir uyarı olarak kabul ediyoruz” yorumunu yaptı. Ona göre yenilik, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyük yatırımcılar tarafından satın alınmasında sorun yaratmıyor. Ona göre, çiftliği kiralayarak yetiştiren şirketin tamamının, on yıllık kira sözleşmeleriyle birlikte satın alınması büyük bir oyundan daha fazlasıdır. Ona göre, R milyonluk küçük sahiplerden tek başına satın alma çok pahalı olurdu.


Peşinat yok



Odaya göre, çiftçilerin çiftliğin bulunduğu arazi üzerinde rüçhan hakkına sahip olmasını öngören ANO ve SPD teklifinin kabul edilmesi gerekiyordu. Oda sözcüsü Barbora Pnkov, bunun gerçekleşmediğini ve tarım fonunun korunması konusunda henüz yolun yarısında olduğumuzu söyledi. Ebka'ya göre küçük çiftliklerin gruplandırılmasıyla ilgili sorunlar daha da kötüleşecek.


Kanunda yapılan değişiklik, özellikle tarımsal mahsullerin üzerine güneş panelleri olan agrivoltaiklerin kurulması olasılığını da beraberinde getirdi. Çevre Bakanlığı (MP), nihai onayın ardından sübvansiyonların bu kuruluşlara dağıtılacağını umuyor.


Bu arada, tesislerin çok çeşitli yapıların bulunduğu şehirlerin üzerinde, yani şerbetçiotu çiftlikleri, meyve bahçeleri ve üzüm bağlarının üzerinde oluşturulması gerekiyor. Milletvekili, bu sayede, 70.000 hektarı aşmayan bir alanda kanunla belirlenen koşullara uyulması halinde, tarım arazilerinin tarımsal yönetim için eşzamanlı olarak geliştirilmesi ve elektronik üretimi için ilk koşulların yaratılacağını açıkladı.


Tesislerin oluşturulacağı parsellerin, geleneksel güneş panelleri varmış gibi tarım arazisi fonundan çıkarılmasına gerek kalmayacak. Havel'e göre, devletin eninde sonunda tüm mahsullerde agrivoltaik sistemlere izin vermesine karar vermesi daha iyi olurdu. Ona göre iletim sisteminin yetersiz olmasından kaynaklanan sorunların inşaatlarla tarım kültürlerinin durumuyla değil, santrallerin tavan gücüyle çözülmesi gerekiyor.


Değişiklik daha sonra iş merkezleri ve lojistik salonlarının yanı sıra konvansiyonel güneş enerjisi santrallerinin en kaliteli arazide bir hektardan büyük bir alanda inşa edilmesini yasaklıyor, ancak stratejik açıdan önemli altyapı veya doğrudan şehirle bağlantılı projeler istisna olacak. erpac yakıt istasyonları gibi ulaşım altyapısı.